Wandelen langs de kustlijn van Mykonos: Een onvergetelijke ervaring

12 augustus 2023
Wandelen langs de kustlijn van Mykonos: Een onvergetelijke ervaring

Mykonos, een van de meest bekende en geliefde eilanden van Griekenland, is niet alleen beroemd om zijn feesten en luxueuze levensstijl, maar ook om zijn adembenemende kustlijn en prachtige stranden. Een van de beste manieren om het eiland te verkennen en te genieten van de ongerepte natuur, is door te wandelen langs de kustlijn van Mykonos. In dit blogartikel zullen we je meenemen op een virtuele wandeltocht langs de mooiste plekjes van de kustlijn van Mykonos. Pak je wandelschoenen en laat je inspireren!

De schoonheid van de kustlijn van Mykonos

Mykonos ligt in de Egeïsche Zee en heeft een kustlijn van ongeveer 89 kilometer. Het eiland staat bekend om zijn kristalheldere water, gouden zandstranden en indrukwekkende rotsformaties. De kustlijn van Mykonos is divers en biedt zowel afgelegen stranden en baaien voor rustzoekers als levendige stranden voor feestgangers.

Het belang van wandelen langs de kust

Wandelen is de perfecte manier om de schoonheid van de kustlijn van Mykonos te ontdekken en te genieten van de frisse zeelucht. Bovendien is wandelen een laagdrempelige en gezonde activiteit die geschikt is voor iedereen, ongeacht leeftijd en conditie. Wandelen langs de kustlijn van Mykonos biedt niet alleen een unieke ervaring, maar draagt ook bij aan een betere gezondheid en welzijn.

Route 1: Agios Ioannis naar Ornos

Deze wandelroute is ongeveer 3 kilometer lang en begint bij het strand van Agios Ioannis, bekend van de film 'Shirley Valentine'. Het strand is omgeven door luxe hotels en biedt een prachtig uitzicht op het eiland Delos. De wandeling gaat verder langs de kustlijn, waar je kunt genieten van het heldere water en het uitzicht op de baai van Ornos. Ornos is een gezinsvriendelijke badplaats met veel faciliteiten en een breed scala aan restaurants en bars. Deze wandeling is geschikt voor alle leeftijden en duurt ongeveer een uur.

Route 2: Kalafatis naar Lia

Deze wandelroute is ongeveer 5 kilometer lang en begint bij het populaire strand van Kalafatis. Het strand staat bekend om zijn watersportactiviteiten, zoals windsurfen en kitesurfen. De wandeling gaat verder langs de ruige kustlijn en biedt een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee. Het pad leidt je naar het rustige en afgelegen strand van Lia, waar je kunt ontspannen en genieten van de natuurlijke schoonheid van Mykonos. Deze wandeling is iets uitdagender en duurt ongeveer twee uur.

Route 3: Ftelia naar Panormos

Deze wandelroute is ongeveer 4 kilometer lang en begint bij het strand van Ftelia, een paradijs voor windsurfers en natuurliefhebbers. Het pad gaat verder langs de ongerepte kustlijn, waar je kunt genieten van de wilde schoonheid van het eiland. Het pad leidt je naar het strand van Panormos, een afgelegen baai met kristalhelder water en een ontspannen sfeer. Deze wandeling is geschikt voor ervaren wandelaars en duurt ongeveer anderhalf uur.

Route 4: Armenistis Vuurtoren naar Agios Sostis

Deze wandelroute is ongeveer 6 kilometer lang en begint bij de historische Armenistis Vuurtoren, gelegen op het noordwestelijke puntje van Mykonos. De vuurtoren biedt een panoramisch uitzicht op de Egeïsche Zee en de nabijgelegen eilanden. De wandeling gaat verder langs de ruige kustlijn, waar je kunt genieten van het uitzicht op de indrukwekkende rotsformaties. Het pad leidt je naar het afgelegen strand van Agios Sostis, een van de laatste ongerepte stranden van Mykonos. Deze wandeling is uitdagend en duurt ongeveer drie uur.

Tips voor het wandelen langs de kustlijn van Mykonos

Wandelen langs de kustlijn van Mykonos is een unieke en onvergetelijke ervaring die je de mogelijkheid biedt om het eiland op een andere manier te ontdekken. Of je nu kiest voor een eenvoudige wandeling of een uitdagende tocht, de schoonheid van de kustlijn van Mykonos zal je betoveren. Trek je wandelschoenen aan en laat je meevoeren door de magie van Mykonos!