Ontdek de verborgen parel van Mykonos: Houlakia Beach

2 november 2023
Ontdek de verborgen parel van Mykonos: Houlakia Beach

Mykonos is een prachtige vakantiebestemming die bekend staat om zijn witte stranden, helderblauwe wateren en bruisende nachtleven. Als je echter op zoek bent naar een rustige en vredige omgeving, dan is Houlakia Beach de perfecte plek voor jou. Dit verborgen pareltje van Mykonos biedt een serene omgeving, kristalhelder water en een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee. In deze blogpost nemen we je mee op een virtuele tour van Houlakia Beach en ontdekken we waarom deze plek zo speciaal is.

Een introductie tot Houlakia Beach

Houlakia Beach is gelegen aan de noordwestkust van Mykonos, op ongeveer 6 kilometer afstand van de stad Mykonos. Het is een klein kiezelstrand dat bekend staat om zijn ongerepte schoonheid en natuurlijke omgeving. Het strand is omgeven door rotsachtige heuvels en biedt een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee. Het water is kristalhelder en heeft een prachtig blauwe kleur. De rustige omgeving en het kalme water maken het tot een ideale plek om te zwemmen en te ontspannen.

Waarom Houlakia Beach zo bijzonder is

Houlakia Beach is anders dan andere stranden van Mykonos. Het is een van de weinige stranden op het eiland die niet zijn ontwikkeld voor toerisme. Er zijn geen restaurants, bars of hotels in de buurt, waardoor het strand zijn natuurlijke charme heeft behouden. Het is een rustige plek waar je kunt genieten van de zon en de zee, zonder gestoord te worden door de drukte.

Een ander opvallend kenmerk van Houlakia Beach is de kiezellaag. Het strand bestaat uit kleine, ronde kiezels in plaats van zand. Dit geeft het strand een unieke uitstraling en maakt het nog interessanter om te bezoeken. Het is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van het uitzicht op de zee en de omliggende heuvels.

Activiteiten bij Houlakia Beach

Hoewel er niet veel faciliteiten zijn bij Houlakia Beach, zijn er nog steeds een aantal activiteiten die je kunt doen om jezelf bezig te houden. Hier zijn een paar suggesties:

Hoe je Houlakia Beach kunt bereiken

Houlakia Beach ligt ongeveer 6 kilometer ten noordwesten van de stad Mykonos. Het is mogelijk om het strand te bereiken met de auto of de bus. Als je met de auto reist, kun je parkeren op een kleine parkeerplaats naast het strand. Als je de bus neemt, kun je uitstappen bij de halte "Houlakia" en vervolgens ongeveer 10 minuten lopen naar het strand.

Houlakia Beach is een van de best bewaarde geheimen van Mykonos. Het is een rustige en vredige plek waar je kunt genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland. Het kalme water, de kiezels en het prachtige uitzicht maken het tot een unieke plek om te bezoeken. Als je op zoek bent naar een plek om te ontspannen en te genieten van de rust, dan is Houlakia Beach de perfecte plek voor jou. Bezoek het strand eens tijdens je vakantie op Mykonos en ontdek zelf waarom het zo bijzonder is.