Verken de traditionele dorpjes van Mykonos

28 augustus 2023
Verken de traditionele dorpjes van Mykonos

Mykonos is een prachtig eiland in de Egeïsche Zee, dat bekend staat om zijn levendige nachtleven en prachtige stranden. Maar het eiland heeft ook een rijke geschiedenis en cultuur, die te vinden is in de traditionele dorpjes. In deze blogpost nemen we je mee op een reis door de traditionele dorpjes van Mykonos en laten we je kennismaken met de charme en authenticiteit van het eiland.

Ano Mera

Ano Mera is een van de traditionele dorpjes van Mykonos en ligt in het binnenland van het eiland. Het dorpje is vooral bekend vanwege het klooster Panagia Tourliani, dat in de 16e eeuw werd gebouwd en een prachtige kloostertuin heeft. Ano Mera heeft ook een aantal traditionele tavernes waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten, waaronder lamsvlees en tzatziki.

Chora

Chora is de hoofdstad van Mykonos en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw. Het dorpje is gebouwd rondom de beroemde windmolens van Mykonos, die tot op de dag van vandaag een belangrijk symbool van het eiland zijn. Chora heeft een prachtig historisch centrum met smalle straatjes, witgekalkte huizen en kleurrijke bloemen. Het is ook de thuisbasis van de kerk van Panagia Paraportiani, een van de beroemdste bezienswaardigheden van Mykonos.

Kalo Livadi

Kalo Livadi is een traditioneel vissersdorpje aan de zuidoostkust van Mykonos. Het dorpje heeft een prachtig zandstrand en een aantal uitstekende restaurants waar je kunt genieten van verse vis en zeevruchten. Kalo Livadi is ook de thuisbasis van het klooster van Panagia Kalolivadiotissa, dat in de 18e eeuw werd gebouwd en een prachtig uitzicht biedt op de Egeïsche Zee.

Ornos

Ornos is een traditioneel dorpje aan de westkust van Mykonos en staat bekend om zijn prachtige strand. Het dorpje heeft ook een aantal traditionele tavernes waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten. Ornos is ook de thuisbasis van de kerk van Agios Ioannis, die bekend staat om zijn prachtige fresco's.

Platis Gialos

Platis Gialos is een traditioneel vissersdorpje aan de zuidkust van Mykonos en staat bekend om zijn prachtige zandstrand. Het dorpje heeft een aantal traditionele tavernes waar je kunt genieten van verse vis en zeevruchten. Platis Gialos is ook de thuisbasis van het klooster van Panagia Tourliani, dat in de 16e eeuw werd gebouwd en een prachtige kloostertuin heeft.

Kalafatis

Kalafatis is een traditioneel dorpje aan de oostkust van Mykonos en staat bekend om zijn prachtige zandstrand. Het dorpje heeft een aantal traditionele tavernes waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten. Kalafatis is ook de thuisbasis van de kerk van Agios Georgios, die bekend staat om zijn prachtige fresco's.

Ftelia

Ftelia is een traditioneel dorpje aan de noordkust van Mykonos en staat bekend om zijn prachtige strand. Het dorpje heeft een aantal traditionele tavernes waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten. Ftelia is ook de thuisbasis van de archeologische site van Ftelia, waar resten van een oude nederzetting zijn gevonden.

Mykonos heeft meer te bieden dan alleen het bruisende nachtleven en de prachtige stranden. De traditionele dorpjes van het eiland bieden een authentieke kijk op de rijke geschiedenis en cultuur van Mykonos. Of je nu op zoek bent naar prachtige stranden, verse vis of historische bezienswaardigheden, de traditionele dorpjes van Mykonos hebben voor elk wat wils. Verken deze dorpjes en ontdek de charme en authenticiteit van dit prachtige eiland.