Prachtige vakantiehuizen op Mykonos

21 juli 2023
Prachtige vakantiehuizen op Mykonos

Mykonos, een paradijselijk eiland in de Egeïsche Zee, staat bekend om zijn prachtige stranden, kristalheldere wateren en levendige nachtleven. Maar naast al het plezier en de opwinding die dit Griekse eiland te bieden heeft, zijn er ook tal van prachtige vakantiehuizen die je kunt huren om je verblijf nog specialer te maken. In dit artikel zullen we enkele van de meest opmerkelijke vakantiehuizen op Mykonos bespreken, die garant staan voor een onvergetelijke ervaring.

Luxe villa's met adembenemend uitzicht

Een van de meest aantrekkelijke kenmerken van Mykonos is het adembenemende uitzicht op de Egeïsche Zee. Veel vakantiehuizen op het eiland zijn speciaal ontworpen om dit spectaculaire uitzicht te maximaliseren. Luxe villa's met panoramische terrassen, infinity zwembaden en stijlvolle buitenruimtes zijn de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van het prachtige landschap.

Een goed voorbeeld van zo'n villa is een prachtig pand gelegen op een heuvel met uitzicht op de baai van Ornos. Deze villa, geschikt voor maximaal 10 personen, beschikt over vijf slaapkamers, elk met een eigen badkamer, een ruime woonkamer en een volledig uitgeruste keuken. Het hoogtepunt van deze villa is ongetwijfeld het grote terras met een infinity zwembad, een eethoek in de openlucht en een adembenemend uitzicht op de zee.

Traditionele Cycladische huizen

Als je op zoek bent naar een meer authentieke Griekse ervaring, zijn er ook tal van traditionele Cycladische huizen te huur op Mykonos. Deze charmante woningen zijn meestal witgekalkt en voorzien van blauwe luiken en deuren, waardoor ze perfect passen bij de omringende architectuur van het eiland.

Een voorbeeld van zo'n traditioneel huis is een prachtige villa gelegen in het hart van Mykonos-stad. Dit vakantiehuis, geschikt voor maximaal 6 personen, heeft drie slaapkamers, een gezellige woonkamer en een volledig uitgeruste keuken. De buitenruimte beschikt over een mooie binnenplaats met een pergola, een eethoek in de openlucht en een kleine tuin. Het huis ligt op loopafstand van de vele winkels, restaurants en bars die Mykonos-stad te bieden heeft.

Vakantiehuizen aan het strand

Voor degenen die graag zo dicht mogelijk bij het turquoise water van de Egeïsche Zee willen zijn, zijn er tal van vakantiehuizen direct aan het strand van Mykonos. Deze woningen variëren van moderne appartementen tot uitgestrekte villa's en bieden directe toegang tot enkele van de mooiste stranden van het eiland.

Een voorbeeld van zo'n vakantiehuis is een stijlvolle villa gelegen aan het beroemde strand van Psarou. Deze villa, geschikt voor maximaal 8 personen, heeft vier slaapkamers, een ruime woonkamer en een volledig uitgeruste keuken. De buitenruimte is voorzien van een zwembad, een eethoek in de openlucht en directe toegang tot het strand. Bovendien ligt de villa op slechts een korte afstand van het beroemde Nammos Beach Club, waar je kunt genieten van heerlijke cocktails en verfijnde gerechten.

Vakantiehuizen voor grote groepen

Als je met een grote groep vrienden of familie naar Mykonos reist, zijn er ook tal van vakantiehuizen die geschikt zijn voor grotere groepen. Deze woningen bieden vaak extra voorzieningen zoals privézwembaden, fitnessruimtes, speelkamers en zelfs thuisbioscopen, zodat iedereen in de groep vermaakt blijft.

Een voorbeeld van zo'n vakantiehuis is een indrukwekkende villa gelegen op een uitgestrekt landgoed in de buurt van het dorp Ano Mera. Deze villa, geschikt voor maximaal 16 personen, heeft acht slaapkamers, een grote woonkamer en een volledig uitgeruste keuken. De buitenruimte beschikt over een groot zwembad, een eethoek in de openlucht en een barbecueplaats. Bovendien is er een fitnessruimte, een speelkamer en een thuisbioscoop, zodat er voor ieder wat wils is.

Of je nu op zoek bent naar een luxe villa met een adembenemend uitzicht, een traditioneel Cycladisch huis in het hart van Mykonos-stad, een vakantiehuis aan het strand of een woning die geschikt is voor een grote groep, Mykonos heeft het allemaal. Deze prachtige vakantiehuizen bieden de perfecte uitvalsbasis om te genieten van alles wat dit bruisende eiland te bieden heeft, van de gouden zandstranden en het kristalheldere water tot het levendige nachtleven en de heerlijke Griekse keuken.