Ontdek Tria Pigadia: De betoverende wijk in Mykonos

7 juni 2023
Ontdek Tria Pigadia: De betoverende wijk in Mykonos

Mykonos staat bekend als een van de meest populaire Griekse eilanden en trekt jaarlijks talloze toeristen met zijn adembenemende landschappen, prachtige stranden en levendige nachtleven. Echter, er zijn ook verborgen juweeltjes die wachten om ontdekt te worden door de avontuurlijke reiziger. Een van deze verborgen schatten is Tria Pigadia, een betoverende wijk in het hart van Mykonos-stad. In dit blogbericht nemen we je mee op een ontdekkingstocht door Tria Pigadia en laten we je kennismaken met de charmes en geheimen van deze fascinerende plek.

Geschiedenis van Tria Pigadia

Tria Pigadia, wat 'drie bronnen' betekent, is een historische wijk in Mykonos-stad, ook bekend als Chora. De wijk dankt zijn naam aan de drie waterbronnen die hier ooit stonden en dienden als de belangrijkste watervoorziening voor de lokale bevolking. Hoewel de bronnen tegenwoordig niet meer functioneren, blijft de wijk een belangrijk symbool van de rijke geschiedenis en cultuur van het eiland.

In de 18e en 19e eeuw was Tria Pigadia een bruisend handelscentrum en een ontmoetingsplaats voor zeelieden, handelaren en ambachtslieden. De wijk was ook het thuis van enkele van de meest vooraanstaande families van Mykonos, die er prachtige herenhuizen bouwden die tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven.

Wat te zien en te doen in Tria Pigadia

Wandel door de smalle straatjes

Een van de grootste charmes van Tria Pigadia is het doolhof van smalle, geplaveide straatjes die de wijk kenmerken. Deze straatjes, bekend als 'kantounia', zijn een genot om doorheen te wandelen en bieden een unieke kans om de traditionele architectuur van Mykonos te bewonderen. Je zult witgekalkte huizen, kleurrijke deuren en ramen, en prachtige bougainvillea struiken tegenkomen die tegen de muren klimmen, wat zorgt voor een schilderachtig tafereel.

Bezoek de historische kerken

Tria Pigadia heeft een aantal opmerkelijke kerken die getuigen van de diepe religieuze traditie van het eiland. Een van de meest bekende is de kerk van Agia Kyriaki, die dateert uit de 18e eeuw. Deze prachtige kerk is versierd met fresco's en iconen, en biedt een rustige plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Een andere opmerkelijke kerk in de wijk is de kerk van Agios Nikolaos, die de patroonheilige van de zeelieden eert.

Ontdek de lokale ambachten en winkels

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van souvenirs of het ontdekken van lokale ambachten, dan is Tria Pigadia de perfecte plek om te beginnen. De wijk staat bekend om zijn traditionele winkels en ambachtelijke werkplaatsen, waar je alles kunt vinden, van handgemaakte keramiek en geweven stoffen tot unieke sieraden en kunstwerken. Neem de tijd om de verschillende winkels te verkennen en te praten met de lokale ambachtslieden, die je graag meer zullen vertellen over hun werk en de verhalen achter hun creaties.

Proef de lokale keuken

Een bezoek aan Tria Pigadia is niet compleet zonder te genieten van de heerlijke lokale keuken. Er zijn tal van gezellige tavernes en restaurants in de wijk waar je kunt genieten van traditionele Griekse gerechten zoals souvlaki, moussaka en verse vis, bereid met lokale ingrediënten. Vergeet niet om de lokale wijn of ouzo te proeven om je maaltijd compleet te maken.

Geniet van het nachtleven

Hoewel Tria Pigadia misschien niet zo bruisend is als andere delen van Mykonos, heeft de wijk zeker zijn eigen unieke charme als het gaat om nachtleven. Er zijn een aantal kleine bars en clubs waar je kunt genieten van een drankje en live muziek, terwijl je je mengt met zowel locals als andere reizigers. Het is de perfecte plek om een ontspannen avond door te brengen en een glimp op te vangen van het authentieke leven op Mykonos.

Hoe Tria Pigadia te bereiken

Tria Pigadia is gemakkelijk te bereiken vanuit het centrum van Mykonos-stad, aangezien het zich op loopafstand van de meeste belangrijke bezienswaardigheden bevindt. Je kunt de borden volgen of een kaart gebruiken om je te oriënteren, maar het is ook een goede optie om gewoon te verdwalen in de charmante straatjes en de wijk op een meer spontane manier te verkennen.

Tria Pigadia is een betoverende wijk die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan Mykonos. Het biedt een unieke kans om de rijke geschiedenis, cultuur en tradities van het eiland te ontdekken, terwijl je geniet van de prachtige architectuur, heerlijk eten en het levendige nachtleven. Dus zorg ervoor dat je Tria Pigadia toevoegt aan je reisplannen en bereid je voor om verliefd te worden op deze charmante hoek van Mykonos.