Ontdek St. Stephen's Beach: Het verborgen juweeltje van Mykonos

24 mei 2023
Ontdek St. Stephen's Beach: Het verborgen juweeltje van Mykonos

Mykonos staat bekend om zijn bruisende nachtleven, pittoreske witgekalkte gebouwen en adembenemende landschappen. Maar wist je dat het eiland ook enkele van de meest prachtige en ongerepte stranden van Griekenland herbergt? Een van deze onontdekte pareltjes is St. Stephen's Beach, een idyllisch toevluchtsoord dat perfect is voor degenen die op zoek zijn naar rust en ontspanning. In dit artikel nemen we je mee op een reis naar St. Stephen's Beach en delen we alles wat je moet weten over dit verborgen juweeltje van Mykonos.

Locatie en bereikbaarheid

St. Stephen's Beach, ook wel bekend als Agios Stefanos, ligt aan de noordwestelijke kust van Mykonos, op slechts een paar kilometer afstand van het bruisende centrum van Mykonos-stad. Ondanks zijn nabijheid tot het centrum, is dit strand een oase van rust en sereniteit. Het is goed bereikbaar met de auto of scooter, wat betekent dat je gemakkelijk kunt ontsnappen aan de drukte van de stad en kunt genieten van een dagje zonnebaden en zwemmen in kristalhelder water.

Het strand ligt aan een beschutte baai, wat betekent dat het meestal beschermd is tegen de sterke noordenwinden die Mykonos vaak teisteren. Dit maakt het een ideale keuze voor gezinnen met kinderen, aangezien de kalme wateren perfect zijn om te zwemmen en te spelen.

Het strand en de faciliteiten

St. Stephen's Beach is een zandstrand met kristalhelder turquoise water en een adembenemend uitzicht op de nabijgelegen eilanden Delos en Rhenia. Het is een middelgroot strand, wat betekent dat er voldoende ruimte is om je handdoek neer te leggen en te genieten van de zon, zonder je zorgen te hoeven maken over drukte of het vinden van een plekje.

Het strand is goed uitgerust met faciliteiten, waaronder ligstoelen en parasols die je kunt huren om je dag nog comfortabeler te maken. Er zijn ook enkele strandbars en tavernes in de buurt, waar je kunt genieten van verfrissende drankjes, snacks en traditionele Griekse gerechten. Het is de perfecte locatie om te genieten van een ontspannen lunch of een koud biertje terwijl je luistert naar de golven die zachtjes op het zand kabbelen.

Activiteiten en bezienswaardigheden

St. Stephen's Beach is een ideale bestemming voor diegenen die willen ontspannen en genieten van de natuurlijke schoonheid van Mykonos. Zonnebaden en zwemmen zijn vanzelfsprekend populaire activiteiten, maar er zijn ook tal van andere dingen te doen in de omgeving.

Als je geïnteresseerd bent in watersporten, zijn er mogelijkheden om te kajakken, paddleboarden en snorkelen. Het kristalheldere water is rijk aan zeeleven, waardoor het een ideale plek is om de onderwaterwereld te verkennen.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het ontdekken van de lokale cultuur en geschiedenis, ligt het kleine kerkje van Agios Stefanos op loopafstand van het strand. Dit charmante witgekalkte gebouw is een typisch voorbeeld van de traditionele architectuur van Mykonos en biedt een fascinerend inzicht in het religieuze leven op het eiland.

Een andere bezienswaardigheid die zeker een bezoek waard is, is de vuurtoren van Armenistis, gelegen op een klein schiereiland in de buurt van St. Stephen's Beach. Deze historische vuurtoren is in 1891 gebouwd en biedt een spectaculair uitzicht op de Egeïsche Zee en de omliggende eilanden. Het is een perfecte plek om een romantische zonsondergang te bekijken of om gewoon te genieten van de adembenemende natuurlijke schoonheid van Mykonos.

St. Stephen's Beach is een onontdekte parel die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Mykonos. Met zijn prachtige zandstrand, kristalhelder water en indrukwekkende landschappen, biedt het een unieke kans om te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland, weg van de drukte van de stad. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te zonnebaden en te zwemmen, of je wilt jezelf onderdompelen in de lokale cultuur en geschiedenis, St. Stephen's Beach heeft voor elk wat wils. Dus pak je zwemkleding en zonnebril en maak je klaar om dit verborgen juweeltje van Mykonos te ontdekken!