Ontdek Mykonos Vioma Organic Farm: Een verborgen paradijs op het eiland Mykonos

7 mei 2023
Ontdek Mykonos Vioma Organic Farm: Een verborgen paradijs op het eiland Mykonos

Mykonos staat bekend om zijn bruisende nachtleven, prachtige stranden en luxueuze resorts, maar er is een verborgen parel op het eiland die een unieke ervaring biedt voor bezoekers die op zoek zijn naar iets anders. Mykonos Vioma Organic Farm, gelegen in een serene vallei in het hart van het eiland, biedt een verfrissend alternatief voor de drukte van de populaire toeristische plekken. In dit blogbericht zullen we deze fascinerende biologische boerderij verkennen en uitleggen waarom het een absolute must-visit is tijdens je verblijf op het eiland Mykonos.

Een duurzaam toevluchtsoord in het hart van Mykonos

Mykonos Vioma Organic Farm ligt in de vruchtbare vallei van Maou, een gebied dat rijk is aan geschiedenis en natuurlijke schoonheid. De boerderij beslaat ongeveer 10 hectare land en is omgeven door traditionele stenen muren die het terrein beschermen tegen de sterke noordenwinden die het eiland teisteren.

De biologische boerderij werd opgericht door Nikos Asimomytis, een lokale ondernemer die gepassioneerd is over duurzaamheid en het behoud van de traditionele landbouwmethoden op Mykonos. De boerderij is volledig biologisch en maakt gebruik van natuurlijke technieken om een verscheidenheid aan producten te verbouwen, waaronder druiven, olijven, groenten en kruiden.

Proef de authentieke smaken van Mykonos

Een bezoek aan Mykonos Vioma Organic Farm is niet alleen een kans om de prachtige omgeving te verkennen, maar ook om te genieten van de heerlijke biologische producten die op de boerderij worden geproduceerd. De boerderij staat bekend om zijn hoogwaardige wijnen, gemaakt van de inheemse druivensoorten Athiri, Assyrtiko en Mandilaria. Deze wijnen zijn het resultaat van eeuwenoude wijnbouwtradities in combinatie met moderne biologische technieken, wat resulteert in unieke smaken die de essentie van Mykonos weerspiegelen.

Naast wijn produceert Mykonos Vioma Organic Farm ook uitstekende extra vierge olijfolie, afkomstig van de olijfbomen die op de boerderij groeien. Deze olijfolie wordt koud geperst om zijn voedingswaarde en smaak te behouden en is een perfecte aanvulling op de verse salades en lokale gerechten die je tijdens je bezoek kunt proeven.

Geniet van een unieke wijnproeverij ervaring

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Mykonos Vioma Organic Farm is ongetwijfeld de wijnproeverij. Bezoekers krijgen de kans om een verscheidenheid aan wijnen te proeven, waaronder witte, rode en rosé wijnen, evenals enkele dessertwijnen gemaakt van zongedroogde druiven. Tijdens de proeverij krijg je een deskundige uitleg over de verschillende wijnen, hun productieproces en de unieke kenmerken van elke wijn.

De wijnproeverij wordt meestal begeleid door een selectie van traditionele Mykonische hapjes, allemaal gemaakt met biologische ingrediënten van de boerderij en de lokale omgeving. Dit kan variëren van verse groenten en zelfgemaakte dips tot lokale kazen en vleeswaren. Deze heerlijke combinatie van wijn en eten zorgt voor een onvergetelijke culinaire ervaring die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Mykonos.

Leer over biologische landbouw en duurzame praktijken

Mykonos Vioma Organic Farm is niet alleen een plek om te genieten van heerlijke wijnen en eten, maar ook een educatief centrum waar bezoekers meer kunnen leren over biologische landbouw en duurzame praktijken. De boerderij biedt rondleidingen en workshops waar je kunt leren over de traditionele landbouwmethoden die op Mykonos worden gebruikt, evenals de moderne biologische technieken die worden toegepast om het milieu te beschermen en de kwaliteit van de producten te waarborgen.

Daarnaast organiseert de boerderij regelmatig evenementen en activiteiten, zoals olijven plukken, druivenoogst en kookworkshops, waar bezoekers de kans krijgen om deel te nemen aan het dagelijkse leven op de boerderij en hun kennis van biologische landbouw en Mykonische tradities te verdiepen.

Ontspan en verken de prachtige omgeving

Naast het bieden van een unieke culinaire en educatieve ervaring, is Mykonos Vioma Organic Farm ook een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de rustige omgeving. De vallei van Maou is een oase van rust en natuurlijke schoonheid, ver weg van de drukte van de toeristische hotspots op het eiland. Je kunt wandelen of fietsen door de omliggende velden en olijfgaarden, of gewoon achterover leunen en genieten van het uitzicht op de vallei en de zee in de verte.

Mykonos Vioma Organic Farm is een unieke en onvergetelijke bestemming die zowel de zintuigen als de geest prikkelt. Of je nu een wijnliefhebber bent, geïnteresseerd bent in biologische landbouw of gewoon op zoek bent naar een rustig toevluchtsoord op het eiland Mykonos, deze biologische boerderij is een must-visit. Dus waar wacht je nog op? Plan je bezoek aan Mykonos Vioma Organic Farm en ontdek zelf dit verborgen paradijs op het prachtige eiland Mykonos.