Ontdek Megali Ammos Beach: Een Verborgen Parel op Mykonos

9 juni 2023
Ontdek Megali Ammos Beach: Een Verborgen Parel op Mykonos

Mykonos, een van de meest populaire Griekse eilanden, is niet alleen beroemd om zijn kosmopolitische sfeer en levendige nachtleven, maar ook om zijn prachtige stranden. Hoewel er veel bekende stranden zijn om te verkennen, zoals Paradise Beach en Super Paradise Beach, zijn er ook enkele verborgen pareltjes die wachten om ontdekt te worden. Een van deze verborgen schatten is Megali Ammos Beach, een klein en rustig strand dat perfect is voor diegenen die op zoek zijn naar een ontspannen en authentieke Mykonos-ervaring. In dit artikel zullen we alles delen wat je moet weten over Megali Ammos Beach, van hoe je er kunt komen tot wat je kunt verwachten tijdens je bezoek.

Locatie en bereikbaarheid

Megali Ammos Beach ligt aan de zuidwestkust van Mykonos, op slechts 1 kilometer van de hoofdstad van het eiland, Mykonos-stad (Chora). Dankzij de nabijheid van Chora is het strand gemakkelijk te bereiken, hetzij te voet, met de auto of scooter. Als je vanuit Chora vertrekt, volg je eenvoudig de hoofdweg naar het zuiden en sla je linksaf bij de verkeerslichten. Blijf ongeveer 800 meter rechtdoor rijden en je zult het strand aan je rechterkant zien.

Als je geen auto of scooter hebt, is het strand ook bereikbaar via een korte wandeling van ongeveer 15-20 minuten vanuit Chora. Dit maakt Megali Ammos Beach een uitstekende optie voor diegenen die verblijven in Mykonos-stad en geen vervoer willen huren.

Het strand

Megali Ammos Beach is een zandstrand, hoewel het zand een beetje grover is dan op sommige andere stranden van Mykonos. Desondanks is het nog steeds comfortabel genoeg om te zonnebaden en te ontspannen. Het strand is niet erg lang, maar het is vrij breed, waardoor er voldoende ruimte is om je handdoek uit te spreiden en te genieten van de zon.

Het water bij Megali Ammos Beach is kristalhelder en ondiep, waardoor het ideaal is voor zwemmen en snorkelen. Het strand wordt echter niet beschermd tegen de noordenwinden (meltemia), die soms voor hoge golven en sterke stromingen kunnen zorgen. Het is daarom belangrijk om de weersomstandigheden te controleren voordat je naar het strand gaat, vooral als je van plan bent om te zwemmen.

Faciliteiten en voorzieningen

Een van de charmes van Megali Ammos Beach is dat het minder ontwikkeld en druk is dan sommige van de meer bekende stranden op Mykonos. Dit betekent echter ook dat de faciliteiten en voorzieningen beperkter zijn. Zo vind je er geen ligbedden en parasols te huur, dus zorg ervoor dat je je eigen strandlaken en zonnebrandcrème meeneemt.

Er is echter een kleine taverna aan de rand van het strand, waar je terecht kunt voor een verfrissend drankje, een heerlijke maaltijd of een ijsje. Het menu van de taverna biedt een verscheidenheid aan Griekse gerechten, waaronder verse vis, gegrilde vleesgerechten en lokale specialiteiten. Daarnaast zijn er enkele accommodaties in de omgeving, variërend van eenvoudige kamers tot meer luxe hotels, voor diegenen die in de buurt van het strand willen verblijven.

Activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving

Hoewel Megali Ammos Beach zelf misschien niet veel activiteiten biedt, zijn er tal van bezienswaardigheden en dingen te doen in de nabijgelegen Chora. Enkele van de topattracties in Mykonos-stad zijn onder andere:

Megali Ammos Beach is een uitstekende optie voor diegenen die op zoek zijn naar een rustiger en minder druk strand op Mykonos. De nabijheid van Chora maakt het gemakkelijk te bereiken en biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van de charmes van het strand en de stad in één dag. Of je nu wilt ontspannen op het zand, zwemmen in het heldere water of genieten van een heerlijke Griekse maaltijd in de taverna, Megali Ammos Beach is zeker een bezoek waard tijdens je verblijf op Mykonos.