Ontdek Little Venice: Mykonos' meest charmante hoekje

15 juli 2023
Ontdek Little Venice: Mykonos' meest charmante hoekje

Mykonos, een van de meest iconische bestemmingen in de Griekse Eilanden, staat bekend om zijn prachtige stranden, kosmopolitische sfeer en adembenemende landschappen. Maar er is één plek op het eiland die opvalt vanwege zijn betoverende schoonheid en unieke karakter: Little Venice. In deze blogpost nemen we je mee op ontdekkingstocht door deze betoverende wijk en geven we je tips over wat je zeker moet zien en doen tijdens je bezoek aan Little Venice.

Een stukje geschiedenis

Little Venice, of Klein Venetië in het Nederlands, dankt zijn naam aan de gelijkenis met het beroemde Italiaanse stadje Venetië. De wijk ligt aan de rand van het oude stadscentrum van Mykonos, genaamd Chora, en wordt gekenmerkt door zijn kleurrijke huizen die deels in zee zijn gebouwd. Deze huizen zijn oorspronkelijk gebouwd in de 18e eeuw door rijke handelaren en zeelieden die zich op het eiland vestigden.

De locatie van Little Venice was niet toevallig gekozen. In de 16e en 17e eeuw was Mykonos een belangrijke tussenstop voor handelsschepen tussen Europa en Azië. De ligging van Little Venice aan de waterkant maakte het voor handelaren gemakkelijk om hun goederen direct vanuit hun huis te laden en te lossen. Bovendien boden de huizen een uitstekende bescherming tegen de harde wind die vaak over het eiland waait.

Wat te doen in Little Venice

Wandelen door de pittoreske straatjes

Zodra je aankomt in Little Venice, zul je onmiddellijk worden betoverd door de smalle straatjes, charmante huisjes en levendige kleuren. Maak een wandeling door de wijk en bewonder de prachtige architectuur van de huizen, die typerend is voor de Cycladische stijl. Je zult ongetwijfeld enkele Instagram-waardige plekjes tegenkomen!

Genieten van een drankje met uitzicht op zee

Little Venice staat bekend om zijn fantastische bars en cafés, die zich uitstekend lenen voor een ontspannen middag of avond. Zoek een plekje op een van de vele terrassen met uitzicht op zee en geniet van een verfrissende cocktail of een glas lokale wijn. De zonsondergangen in Little Venice zijn ronduit spectaculair, dus zorg ervoor dat je op tijd bent om dit magische moment mee te maken.

Proef de lokale keuken in een traditioneel restaurant

Mykonos staat bekend om zijn heerlijke Griekse gerechten, en Little Venice is de perfecte plek om de lokale keuken te ontdekken. Er zijn talloze restaurants te vinden in de wijk, variërend van chique eetgelegenheden tot gezellige tavernes. Probeer een aantal lokale specialiteiten, zoals verse vis en zeevruchten, smakelijke mezedes (kleine hapjes) en lokale kazen.

Bezoek de iconische windmolens

Op een steenworp afstand van Little Venice liggen de beroemde windmolens van Mykonos. Deze indrukwekkende witte bouwwerken dateren uit de 16e eeuw en zijn een symbool van het eiland geworden. Ze zijn niet meer in gebruik, maar bieden een prachtig uitzicht op Little Venice en de omliggende omgeving. Vergeet niet om je camera mee te nemen voor enkele prachtige panoramafoto's!

Ga op zoek naar lokale kunst en ambachten

Little Venice is een geweldige plek om te winkelen, vooral als je op zoek bent naar unieke souvenirs en handgemaakte producten. Er zijn tal van boetiekjes en kunstgalerijen in de wijk, waar je onder andere schilderijen, keramiek en sieraden kunt vinden. Neem de tijd om door de winkels te struinen en ontdek de creativiteit van de lokale ambachtslieden.

Laat je betoveren door de geschiedenis en cultuur

Mykonos heeft een rijke geschiedenis en cultuur, en er zijn verschillende musea en historische bezienswaardigheden in de buurt van Little Venice die zeker een bezoek waard zijn. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Archeologisch Museum van Mykonos, het Folklore Museum of het Maritiem Museum om meer te weten te komen over de geschiedenis van het eiland en zijn bewoners.

Praktische tips voor je bezoek aan Little Venice

Little Venice is zonder twijfel een van de hoogtepunten van Mykonos en mag zeker niet ontbreken op je reisroute. Of je nu op zoek bent naar een romantische zonsondergang, heerlijk eten of gewoon een ontspannen wandeling door de charmante straatjes, Little Venice heeft het allemaal. Bereid je voor op een onvergetelijke ervaring en ontdek de magie van dit betoverende hoekje van Mykonos.