Ontdek Kastro's Beach: Een verborgen parel in Mykonos

16 mei 2023
Ontdek Kastro's Beach: Een verborgen parel in Mykonos

Mykonos staat bekend om zijn bruisende nachtleven, prachtige witte huizen en turquoise wateren. Maar wist je dat er ook enkele verborgen juweeltjes op dit Griekse eiland te vinden zijn? Een daarvan is Kastro's Beach, een prachtig strand gelegen aan de noordwestelijke kust van het eiland. In deze blogpost nemen we je mee op een reis naar dit betoverende strand en delen we enkele tips om jouw bezoek onvergetelijk te maken.

Waarom Kastro's Beach?

Kastro's Beach is niet zomaar een strand. Het heeft een unieke charme die je nergens anders op het eiland zult vinden. Dit komt door de combinatie van het kristalheldere water, het gouden zand en de indrukwekkende rotsformaties die het strand omringen. Bovendien is Kastro's Beach minder druk dan de meer bekende stranden van Mykonos, waardoor je kunt genieten van een ontspannen en rustige sfeer.

Hoe kom je er?

Om Kastro's Beach te bereiken, moet je eerst naar het dorpje Kastro rijden, gelegen aan de noordwestelijke kust van Mykonos. Vanuit de hoofdstad van het eiland, Mykonos-stad, is het ongeveer 30 minuten rijden. Je kunt een auto huren of een taxi nemen om hier te komen. Eenmaal in Kastro, volg je een onverharde weg die je naar het strand leidt. Houd er rekening mee dat deze weg vrij steil en hobbelig kan zijn, dus zorg ervoor dat je een geschikt voertuig hebt en voorzichtig rijdt.

Wat kun je doen op Kastro's Beach?

Zwemmen en zonnebaden

De belangrijkste reden waarom mensen naar Kastro's Beach komen, is natuurlijk om te zwemmen en te zonnebaden. Met zijn heldere, ondiepe water en gouden zand is dit strand een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de Griekse zon. Vergeet niet om een parasol en voldoende zonnebrandcrème mee te nemen, want de zon kan behoorlijk sterk zijn, vooral tijdens de zomermaanden.

Snorkelen

Kastro's Beach is een geweldige plek om te snorkelen, vooral vanwege de indrukwekkende rotsformaties en het heldere water. Je kunt hier veel kleurrijke vissen en andere zeedieren tegenkomen, dus zorg ervoor dat je een snorkel en een duikbril meeneemt om de onderwaterwereld te verkennen.

Wandelen

Als je het strand even wilt verlaten en wat meer van de omgeving wilt zien, kun je een wandeling maken naar de nabijgelegen heuvels en genieten van een prachtig uitzicht op Kastro's Beach en de omliggende kustlijn. Het pad kan soms een beetje steil en rotsachtig zijn, dus zorg ervoor dat je goede schoenen draagt en voldoende water meeneemt.

Fotograferen

Kastro's Beach is zonder twijfel een van de meest fotogenieke plekken op Mykonos. Met zijn prachtige zandstranden, heldere water en indrukwekkende rotsformaties biedt dit strand tal van mogelijkheden om prachtige foto's te maken. Vergeet dus niet je camera mee te nemen en leg de schoonheid van dit strand vast.

Waar te eten en te verblijven

Er zijn geen faciliteiten zoals restaurants of strandbars direct op Kastro's Beach, wat bijdraagt aan de rustige en ongerepte sfeer. Maar maak je geen zorgen, er zijn genoeg opties in de buurt om te eten en te verblijven.

Restaurants

In het dorpje Kastro vind je enkele traditionele Griekse tavernes waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten. Een van de meest populaire is Taverne Kastro, die bekend staat om zijn verse visgerechten en een prachtig uitzicht op de zee. Zorg ervoor dat je hier stopt voor een maaltijd na een dag op het strand.

Accommodatie

Als je dicht bij Kastro's Beach wilt verblijven, zijn er enkele accommodatiemogelijkheden in het dorp Kastro en de omliggende gebieden. Je kunt kiezen uit traditionele pensions, Airbnb's of luxere hotels, afhankelijk van je budget en voorkeur. Een paar aanbevolen opties zijn Kastro Suites, Dolphins House en Panormos Village.

Kastro's Beach is een verborgen parel op het eiland Mykonos die je zeker niet mag missen. Met zijn rustige sfeer, prachtige landschappen en kristalheldere water is het de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de Griekse zon. Of je nu wilt zwemmen, snorkelen, wandelen of gewoon ontspannen op het zand, Kastro's Beach heeft voor elk wat wils. Dus pak je zwemspullen en camera in en bereid je voor op een onvergetelijk bezoek aan deze betoverende bestemming.