Ontdek Kalivia: Het Rustige Dorpje op het Betoverende Eiland Mykonos

28 mei 2023
Ontdek Kalivia: Het Rustige Dorpje op het Betoverende Eiland Mykonos

Mykonos, bekend om zijn bruisende nachtleven en adembenemende stranden, heeft ook rustige en serene plekjes die wachten om ontdekt te worden. Een daarvan is Kalivia, een klein, schilderachtig dorpje gelegen op het zuidelijke deel van het eiland. In deze blogpost zullen we alles bespreken wat Kalivia te bieden heeft, van de lokale cultuur tot de beste plekken om te bezoeken.

Een Korte Introductie van Kalivia

Kalivia bevindt zich op ongeveer 5 kilometer van de hoofdstad van Mykonos, Chora. Het dorp is een ideale plek voor reizigers die op zoek zijn naar een rustige en vredige omgeving om te ontspannen en te genieten van de Griekse cultuur op zijn best. Het dorp wordt omringd door prachtige heuvels met een panoramisch uitzicht op de Egeïsche Zee.

Het dorp dankt zijn naam aan de traditionele Griekse huizen die bekend staan als "kalivia", wat "hut" betekent in het Grieks. Deze huizen zijn gemaakt van lokale stenen en zijn kenmerkend voor het charmante karakter van het dorp. Kalivia heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw, en de lokale bevolking is er trots op om hun erfgoed en tradities in stand te houden.

Wat te doen in Kalivia

Verken de Historische Bezienswaardigheden

Als je een geschiedenisliefhebber bent, dan is Kalivia de perfecte plek voor jou. Het dorp staat vol met historische bezienswaardigheden, zoals oude kerken en kapellen. Een van de meest opmerkelijke kerken in het dorp is de Agios Ioannis Monastery, die dateert uit de 16e eeuw. Deze oude kerk is prachtig gerestaureerd en biedt een fascinerend inzicht in het religieuze leven op Mykonos. Het klooster is ook de thuisbasis van een klein museum met religieuze artefacten en iconen.

Een andere historische locatie die je niet mag missen, is de oude bron van Kalivia, die dateert uit de 17e eeuw. De bron was ooit de belangrijkste waterbron voor het dorp en is nu een populaire plek voor toeristen om te bezoeken en foto's te maken.

Wandel door de Schilderachtige Straten

Een van de beste manieren om Kalivia te ervaren, is door gewoon door de smalle, geplaveide straten te dwalen. Je zult ongetwijfeld versteld staan van de prachtige architectuur, de witgekalkte huizen met blauwe luiken en de weelderige bloemen die overal in het dorp te vinden zijn. Neem de tijd om de lokale winkels en ambachtelijke ateliers te verkennen, waar je unieke souvenirs en handgemaakte producten kunt vinden.

Geniet van de Lokale Keuken

Geen bezoek aan Kalivia is compleet zonder te genieten van de heerlijke lokale keuken. Dit kleine dorp heeft een aantal uitstekende tavernes en restaurants waar je kunt genieten van traditionele Griekse gerechten, zoals moussaka, souvlaki en natuurlijk de beroemde Griekse salade.

Een populaire plek om te eten in Kalivia is de lokale taverne "To Kalivi", waar je kunt genieten van verse vis, gegrild vlees en lokale delicatessen in een authentieke Griekse sfeer. Vergeet niet om een glas ouzo of lokale wijn te bestellen om je maaltijd compleet te maken.

Bezoek de Prachtige Stranden

Hoewel Kalivia zelf niet aan de kust ligt, bevindt het zich op korte afstand van enkele van de mooiste stranden van Mykonos. Een van de meest populaire stranden in de buurt is het Kalafatis-strand, dat bekend staat om zijn kristalheldere water en gouden zand. Het strand is ook een hotspot voor watersporten zoals windsurfen, kitesurfen en duiken.

Andere nabijgelegen stranden zijn het rustige en afgelegen Agia Anna-strand en het populaire Elia-strand, waar je kunt genieten van een ontspannen dag aan zee in een prachtige omgeving.

Waar te Verblijven in Kalivia

In Kalivia vind je een scala aan accommodaties die passen bij elk budget en elke smaak. Van traditionele stenen huizen en villa's tot moderne appartementen en hotels, er is voor elk wat wils. Enkele van de meest populaire accommodaties in het dorp zijn de Kalivia Villas, het Mykonos Dream House en het Kalivia Guesthouse.

Beste Tijd om Kalivia te Bezoeken

De beste tijd om Kalivia te bezoeken is tussen mei en oktober, wanneer het weer op zijn best is en je kunt genieten van warme, zonnige dagen en aangename avonden. Juli en augustus zijn de drukste maanden op Mykonos, dus als je de drukte wilt vermijden, overweeg dan een bezoek in de lente of herfst.

Kalivia is een charmant en schilderachtig dorpje op het prachtige eiland Mykonos dat een rustig toevluchtsoord biedt voor diegenen die willen ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, eten of gewoon ontspannen op een prachtig strand, Kalivia heeft het allemaal. Plan vandaag nog je bezoek en ervaar de betoverende schoonheid van dit unieke Griekse dorp.