Ontdek het paradijselijke Lia Beach op Mykonos

14 augustus 2023
Ontdek het paradijselijke Lia Beach op Mykonos

Mykonos, het Griekse eiland dat bekendstaat om zijn prachtige stranden, bruisende nachtleven en charmante witte huisjes, is zonder twijfel een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Europa. Terwijl veel bezoekers zich verzamelen op de meer bekende stranden zoals Super Paradise, Ornos en Psarou, biedt het eiland ook een aantal verborgen juweeltjes die de moeite waard zijn om te verkennen. Een van die juweeltjes is het prachtige Lia Beach, gelegen aan de zuidoostelijke kust van Mykonos. In dit blogartikel nemen we je mee op een ontdekkingstocht naar dit paradijselijke strand en geven we je alle informatie die je nodig hebt om een onvergetelijke dag door te brengen op Lia Beach.

Waarom Lia Beach?

Lia Beach is een van de meest afgelegen en ongerepte stranden van Mykonos, waardoor het de perfecte bestemming is voor diegenen die op zoek zijn naar rust en ontspanning weg van de drukte van de meer toeristische gebieden. Het kristalheldere water, de gouden zandstranden en de omliggende heuvels maken van Lia Beach een waar paradijs voor natuurliefhebbers en strandgangers.

Een ander voordeel van Lia Beach is dat het minder druk is dan de meeste andere stranden op het eiland, zodat je in alle rust kunt genieten van de zon en de zee. Bovendien is het strand goed georganiseerd, met ligbedden en parasols die je kunt huren voor een comfortabele dag aan zee. Er zijn ook verschillende tavernes en strandbars in de buurt waar je heerlijke lokale gerechten en verfrissende drankjes kunt bestellen.

Hoe kom je bij Lia Beach?

Lia Beach ligt op ongeveer 14 kilometer afstand van Mykonos-stad (Chora) en is te bereiken met de auto of scooter. Hoewel er geen directe busverbinding is, kun je een bus nemen naar het nabijgelegen dorp Ano Mera en vanaf daar een taxi nemen naar het strand. Houd er rekening mee dat de weg naar Lia Beach smal en bochtig kan zijn, dus het is belangrijk om voorzichtig te rijden en te genieten van de prachtige uitzichten onderweg.

Als je op zoek bent naar een meer avontuurlijke manier om Lia Beach te bereiken, kun je ook een boottocht maken vanaf een van de nabijgelegen stranden, zoals Kalafatis of Kalo Livadi. Deze boottochten bieden je de mogelijkheid om de prachtige kustlijn van Mykonos te verkennen en te genieten van een unieke en onvergetelijke ervaring op zee.

Wat is er te doen op Lia Beach?

Lia Beach biedt een scala aan activiteiten voor zowel ontspanning als avontuur, waardoor het de perfecte bestemming is voor elke vakantieganger. Hier zijn enkele van de beste dingen om te doen tijdens je bezoek aan Lia Beach:

Zwemmen en zonnebaden

Met zijn kristalheldere water en gouden zand is Lia Beach een ideale plek om te zwemmen en te zonnebaden. Het strand is goed georganiseerd, met ligbedden en parasols die je kunt huren om te ontspannen in de zon. Het water is meestal rustig en ondiep, waardoor het geschikt is voor gezinnen met kleine kinderen. Vergeet niet om zonnebrandcrème aan te brengen en regelmatig te hydrateren om veilig en comfortabel te blijven tijdens je dag op het strand.

Watersporten

Voor de avontuurlijke reiziger biedt Lia Beach verschillende watersporten om van te genieten. Je kunt bijvoorbeeld snorkelen of duiken om de prachtige onderwaterwereld van de Egeïsche Zee te verkennen. Er zijn ook mogelijkheden om te windsurfen, kitesurfen en paddleboarden voor diegenen die op zoek zijn naar een actieve en opwindende dag op zee.

Wandelen en verkennen

De omgeving rond Lia Beach biedt een aantal prachtige wandelpaden en routes om te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken langs de kust naar het nabijgelegen strand van Kalafatis of de heuvels in trekken om te genieten van een adembenemend uitzicht over de zee en het eiland. Vergeet niet om een hoed en voldoende water mee te nemen, vooral tijdens de warmste uren van de dag.

Eten en drinken op Lia Beach

Lia Beach beschikt over een aantal tavernes en strandbars waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten, verse vis en verfrissende drankjes. Probeer bijvoorbeeld de traditionele Griekse salade of souvlaki en geniet van een koud glas ouzo of een verse fruitcocktail terwijl je uitkijkt over de prachtige zee.

Lia Beach is zonder twijfel een van de mooiste en meest ongerepte stranden van Mykonos en biedt een unieke en ontspannen ervaring die je niet mag missen. Of je nu wilt zwemmen in het kristalheldere water, genieten van de zon op het gouden zand, of de prachtige omgeving wilt verkennen, Lia Beach heeft het allemaal. Plan vandaag nog je bezoek en ontdek een van de best bewaarde geheimen van Mykonos.