Ontdek het paradijselijke Kapari Beach op Mykonos: Een oase van rust en schoonheid

30 december 2023
Ontdek het paradijselijke Kapari Beach op Mykonos: Een oase van rust en schoonheid

Ben je op zoek naar een idyllisch strandparadijs waar je kunt genieten van kristalhelder water, zachte zandstranden en een serene sfeer? Zoek niet verder dan Kapari Beach op het prachtige eiland Mykonos. Dit verborgen juweeltje in de Egeïsche Zee is een oase van rust en schoonheid, ver weg van de drukte van de populaire toeristische gebieden van het eiland. In deze blogpost nemen we je mee op een virtuele reis naar Kapari Beach en delen we alles wat je moet weten voordat je deze betoverende bestemming bezoekt.

Waar ligt Kapari Beach?

Kapari Beach is gelegen aan de zuidwestkust van Mykonos, op slechts een paar kilometer afstand van de bruisende stad Mykonos-stad. Het strand is gemakkelijk bereikbaar met de auto, motor of quad, en er is ook een regelmatige busverbinding vanuit Mykonos-stad. Het is een van de best bewaarde geheimen van het eiland en wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen die zich richten op de meer bekende stranden zoals Paradise Beach en Super Paradise Beach.

Wat maakt Kapari Beach zo speciaal?

Wat Kapari Beach zo speciaal maakt, is de ongerepte natuurlijke schoonheid en de rustige atmosfeer. In tegenstelling tot de drukke toeristische stranden heeft Kapari Beach een vleugje exclusiviteit en intimiteit. Het strand wordt omringd door indrukwekkende kliffen en biedt een adembenemend uitzicht op de azuurblauwe zee. Het heldere water is perfect om te zwemmen en te snorkelen, en het zachte zand is ideaal om te ontspannen en te zonnebaden.

Wat te doen op Kapari Beach?

Op Kapari Beach kun je genieten van een scala aan activiteiten. Als je een liefhebber bent van watersporten, kun je hier kajakken, paddleboarden of een boot huren om de omgeving te verkennen. Het kristalheldere water biedt ook uitstekende mogelijkheden om te snorkelen en te duiken, waarbij je kleurrijke vissen en prachtige koralen kunt ontdekken.

Als je op zoek bent naar ultieme ontspanning, kun je een ligstoel huren en genieten van de warme zon terwijl je luistert naar het rustgevende geluid van de golven. Het strand heeft ook een kleine taverne waar je kunt genieten van heerlijke Griekse gerechten en verfrissende drankjes.

Hoe vermijd je de drukte?

Een van de grootste voordelen van Kapari Beach is dat het relatief rustig is, zelfs tijdens het hoogseizoen. Als je een bezoek wilt brengen aan Kapari Beach zonder de drukte, raden we aan om vroeg in de ochtend te gaan of later in de namiddag. Op deze momenten kun je genieten van de rust en stilte terwijl je de schoonheid van het strand bewondert.

Waar verblijven in de buurt van Kapari Beach?

Hoewel er geen accommodaties direct aan Kapari Beach zijn, zijn er verschillende hotels en villa's in de buurt waar je kunt verblijven. Een populaire optie is het luxe Santa Marina Resort, dat op slechts een paar minuten rijden van het strand ligt. Dit vijfsterrenresort biedt prachtige kamers, een privéstrand en een scala aan voorzieningen om van te genieten.

Een andere optie is het Mykonos Blu Grecotel Exclusive Resort, dat ook op korte afstand van Kapari Beach ligt. Dit resort biedt elegante kamers, een prachtig zwembad en een adembenemend uitzicht op de Egeïsche Zee.

Hoe bereik je Kapari Beach?

Om Kapari Beach te bereiken, kun je het beste een auto, motor of quad huren. Dit geeft je de vrijheid om op je eigen tempo te reizen en andere mooie plekken op het eiland te verkennen. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar bij het strand.

Als je geen voertuig wilt huren, kun je ook de bus nemen vanuit Mykonos-stad. De busrit duurt ongeveer 15 minuten en stopt vlakbij het strand. Houd er echter rekening mee dat de busdienstregeling mogelijk beperkt is, vooral buiten het hoogseizoen.

Slotgedachten

Kapari Beach is een verborgen parel op het prachtige eiland Mykonos, een plek waar je kunt ontsnappen aan de drukte en kunt genieten van de schoonheid van de natuur. Of je nu wilt ontspannen op het strand, avontuurlijke watersporten wilt beoefenen of gewoon wilt genieten van het adembenemende uitzicht op de azuurblauwe zee, Kapari Beach heeft voor elk wat wils. Vergeet niet om je camera mee te nemen om de prachtige herinneringen vast te leggen. Plan je bezoek aan Kapari Beach en ontdek zelf waarom dit strand een paradijs op aarde wordt genoemd.