Ontdek het paradijs op Aarde: Gaidaros Beach op Mykonos

31 oktober 2023
Ontdek het paradijs op Aarde: Gaidaros Beach op Mykonos

Als je op zoek bent naar een afgelegen strand op het prachtige eiland Mykonos, dan is Gaidaros Beach de perfecte plek voor jou. Dit prachtige strand is een klein stukje paradijs op aarde en is echt een bezoek waard. In deze blogpost leer je alles over Gaidaros Beach, van de geschiedenis tot de beste manieren om hier te komen en waarom het zo'n bijzondere plek is.

De geschiedenis van Gaidaros Beach

Gaidaros Beach, ook wel bekend als Agios Sostis Beach, bevindt zich aan de noordelijke kust van Mykonos en is een van de meest ongerepte plekken op het eiland. De naam Gaidaros komt van het woord "ezel" in het Grieks, omdat het strand vroeger werd gebruikt om ezels uit te laten grazen.

Sindsdien is het strand een populaire plek geworden voor bezoekers die op zoek zijn naar een rustige en afgelegen plek om te zonnebaden en te zwemmen. Het strand wordt omgeven door prachtige rotsformaties en biedt een spectaculair uitzicht op de Egeïsche Zee.

Hoe kom je bij Gaidaros Beach

Gaidaros Beach is niet de gemakkelijkste plek om te bereiken, maar het is de moeite waard. Het strand is gelegen aan de noordelijke kust van Mykonos en om er te komen moet je een pad volgen dat begint in het dorpje Agios Sostis. Vanaf daar is het ongeveer 10 minuten lopen naar het strand.

Als je niet van wandelen houdt, kun je ook een boottocht maken vanuit de haven van Mykonos-stad. Er zijn verschillende boottochten beschikbaar die je naar afgelegen stranden en baaien brengen, waaronder Gaidaros Beach.

Wat maakt Gaidaros Beach zo speciaal

Gaidaros Beach is een van de meest ongerepte en afgelegen stranden op Mykonos. Het strand is omgeven door prachtige rotsformaties en biedt een spectaculair uitzicht op de Egeïsche Zee. Het water is kristalhelder en de zandstranden zijn schoon en goed onderhouden.

Een ander ding dat Gaidaros Beach zo speciaal maakt, is de afwezigheid van voorzieningen. Er zijn geen ligbedden, parasols of taverne op het strand, dus je moet zelf je eigen spullen meenemen. Dit geeft het strand een unieke en rustieke sfeer en zorgt ervoor dat je echt kunt ontspannen en genieten van de schoonheid van de natuur.

Wat te doen op Gaidaros Beach

Gaidaros Beach is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon en de zee. Het strand is ideaal om te zwemmen en snorkelen vanwege het heldere water en de zichtbaarheid onder water. Er zijn ook enkele rotsformaties en grotten in de omgeving die verkend kunnen worden.

Als je van wandelen houdt, kun je ook een wandeling maken langs de kustlijn en genieten van het prachtige uitzicht op de Egeïsche Zee. Er zijn ook enkele wandelpaden in de omgeving die je naar afgelegen gebieden en baaien brengen.

Tips voor een bezoek aan Gaidaros Beach

Als je van plan bent om Gaidaros Beach te bezoeken, zijn hier enkele tips die je kunnen helpen:

Gaidaros Beach is een van de meest ongerepte en afgelegen stranden op Mykonos en is echt een bezoek waard. Het strand biedt een spectaculair uitzicht op de Egeïsche Zee en is omgeven door prachtige rotsformaties. Hoewel het niet de gemakkelijkste plek is om te bereiken, is het de moeite waard en biedt het de perfecte gelegenheid om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van de natuur. Zorg ervoor dat je alles meeneemt wat je nodig hebt, want er zijn geen voorzieningen op het strand.