Ontdek het authentieke Griekenland in Ano Mera Village

19 september 2023
Ontdek het authentieke Griekenland in Ano Mera Village

Als je op zoek bent naar een authentieke Griekse ervaring, dan is Ano Mera Village op het eiland Mykonos de perfecte bestemming. Dit charmante dorpje ligt in het hart van het eiland en biedt een unieke combinatie van traditie, geschiedenis en cultuur. Hier zijn enkele redenen waarom je Ano Mera Village moet bezoeken tijdens je volgende reis naar Mykonos.

De geschiedenis van Ano Mera Village

Ano Mera Village is een van de oudste dorpen op Mykonos en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het dorp werd gesticht door monniken die op zoek waren naar een afgelegen plek om hun klooster te bouwen. Het klooster van Panagia Tourliani, dat dateert uit de 16e eeuw, is het middelpunt van het dorp en een van de belangrijkste bezienswaardigheden. Het klooster heeft een indrukwekkende architectuur en is versierd met prachtige fresco's en iconen. Het is ook een belangrijk religieus centrum van het eiland, met regelmatige diensten en evenementen.

De lokale cultuur en tradities

Ano Mera Village is een van de weinige plaatsen op Mykonos waar de traditionele Griekse cultuur nog steeds sterk aanwezig is. Het dorp heeft een aantal tavernes waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten, zoals souvlaki, moussaka en tzatziki. Veel tavernes serveren ook zelfgemaakte wijn en ouzo, wat de maaltijd nog specialer maakt. In het dorp zijn er ook een aantal ambachtelijke winkels waar je handgemaakte souvenirs kunt kopen, zoals keramiek, borduurwerk en sieraden.

De prachtige omgeving

Ano Mera Village ligt in een prachtig landschap van glooiende heuvels en groene valleien. Het is de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Mykonos. Het dorp is omringd door olijfbomen, wijngaarden en citrusbomen, die allemaal bijdragen aan de idyllische sfeer. Er zijn ook verschillende wandelpaden in de buurt van het dorp die je kunt verkennen, waaronder een pad dat leidt naar de nabijgelegen stranden van Kalo Livadi en Kalafatis.

De gastvrijheid van de lokale bevolking

Een van de grootste attracties van Ano Mera Village is de gastvrijheid van de lokale bevolking. De inwoners van het dorp zijn vriendelijk en gastvrij en zullen je hartelijk verwelkomen in hun gemeenschap. Veel van de tavernes en winkels in het dorp worden gerund door families die al generaties lang op Mykonos wonen. Ze zijn trots op hun erfgoed en cultuur en zullen je graag alles vertellen over de geschiedenis en tradities van het eiland.

Hoe Ano Mera Village te bereiken

Ano Mera Village ligt op ongeveer 8 km van de stad Mykonos en is gemakkelijk bereikbaar met de bus, taxi of huurauto. Het is ook mogelijk om een ​​scooter of fiets te huren en het dorp op eigen tempo te verkennen. Als je met de auto komt, kun je parkeren op een van de parkeerplaatsen aan de rand van het dorp.

Als je op zoek bent naar een authentieke Griekse ervaring op Mykonos, dan is Ano Mera Village de perfecte bestemming. Hier kun je genieten van de geschiedenis, cultuur en gastvrijheid van de lokale bevolking, terwijl je omringd wordt door de prachtige natuur van het eiland. Of je nu op zoek bent naar rust en stilte of avontuur en exploratie, Ano Mera Village heeft voor elk wat wils. Plan je volgende reis naar Mykonos en ontdek deze verborgen schat in het hart van het eiland.