Ontdek het adembenemende windmolenpark van Mykonos: Een must-see bestemming!

31 maart 2024
Ontdek het adembenemende windmolenpark van Mykonos: Een must-see bestemming!

Mykonos staat bekend om zijn prachtige stranden, bruisende nachtleven en charmante witte huizen. Maar er is nog een bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens je bezoek aan dit Griekse eiland - het indrukwekkende windmolenpark! Deze iconische bezienswaardigheid is niet alleen een lust voor het oog, maar heeft ook een interessante geschiedenis. In dit artikel nemen we je mee op een virtuele tour door het windmolenpark van Mykonos en delen we enkele insider tips voor je bezoek.

Een stukje geschiedenis

De windmolens van Mykonos dateren uit de 16e eeuw en waren destijds essentieel voor de economie van het eiland. Ze werden gebruikt om graan te malen en water uit de putten omhoog te halen. In die tijd waren er maar liefst 28 windmolens verspreid over het eiland, elk met zijn eigen unieke naam. Vandaag de dag zijn er nog 16 windmolens over, waarvan er enkele zijn omgebouwd tot musea.

Het adembenemende uitzicht

Het windmolenpark bevindt zich op een heuvel nabij de hoofdstad van Mykonos, Chora. Als je de klim naar boven maakt, word je beloond met een adembenemend uitzicht op de Egeïsche Zee en de omliggende eilanden. Het contrast tussen de witte windmolens en de azuurblauwe hemel maakt het plaatje compleet. Vergeet niet je camera mee te nemen, want dit is een plek waar je zeker wat vakantiekiekjes wilt maken!

Insider tips voor je bezoek

Andere bezienswaardigheden in de buurt

Als je nog wat extra tijd hebt tijdens je bezoek aan Mykonos, zijn er nog andere bezienswaardigheden in de buurt van het windmolenpark die de moeite waard zijn om te verkennen. Enkele aanraders zijn:

  1. De oude haven van Mykonos, waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd in een van de gezellige visrestaurants.
  2. Het archeologisch museum van Mykonos, waar je meer te weten kunt komen over de rijke geschiedenis van het eiland.
  3. Het strand van Psarou, een van de populairste stranden van Mykonos, bekend om zijn kristalheldere water en luxe strandclubs.

Het windmolenpark van Mykonos is een must-see bestemming tijdens je bezoek aan dit prachtige Griekse eiland. Met zijn rijke geschiedenis, adembenemende uitzicht en nabijheid van andere bezienswaardigheden, is het windmolenpark een hoogtepunt dat je niet wilt missen. Dus pak je camera en wandelschoenen in en maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring op Mykonos!