Ontdek Glastros Beach: Een verborgen parel op het prachtige eiland Mykonos

18 augustus 2023
Ontdek Glastros Beach: Een verborgen parel op het prachtige eiland Mykonos

Mykonos, een van de meest populaire en pittoreske eilanden van Griekenland, staat bekend om zijn kosmopolitische sfeer, bruisend nachtleven en adembenemende stranden. Terwijl de meeste bezoekers zich haasten naar de bekende stranden zoals Paradise, Super Paradise en Psarou, zijn er ook enkele verborgen juweeltjes die wachten om ontdekt te worden. Een van deze verborgen parels is Glastros Beach. In deze blog post zullen we alles delen wat je moet weten over dit prachtige strand en waarom het een bezoek waard is tijdens je volgende vakantie op het eiland Mykonos.

De ligging van Glastros Beach

Glastros Beach ligt aan de zuidwestelijke kust van het eiland Mykonos, op slechts een paar kilometer van de hoofdstad Mykonos-stad, ook wel bekend als Chora. Het strand bevindt zich tussen de stranden van Ornos en Psarou, waardoor het een ideale locatie is om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland, weg van de drukte van de bekendere stranden.

Hoe kom je bij Glastros Beach

Er zijn verschillende manieren om Glastros Beach te bereiken. Een van de gemakkelijkste en meest populaire opties is het huren van een auto of scooter, waarmee je de vrijheid hebt om het eiland op je eigen tempo te verkennen. Er zijn tal van auto- en scooter verhuurbedrijven op het eiland, vooral in Mykonos-stad, waar je een voertuig kunt huren tegen redelijke prijzen.

Een andere optie om Glastros Beach te bereiken is met de openbare bus. Er is een buslijn die Ornos Beach en Psarou Beach met elkaar verbindt en stopt bij Glastros Beach. De bussen rijden regelmatig, vooral in het hoogseizoen, en zijn een betaalbare manier om het eiland te verkennen.

Het rustige en idyllische Glastros Beach

In tegenstelling tot de drukke en bruisende stranden van Mykonos, is Glastros Beach een oase van rust en sereniteit. Het strand is niet zo groot als sommige van de andere stranden op het eiland, maar dit draagt alleen maar bij aan de charme en exclusiviteit. Het zand is fijn en goudkleurig, en het water is kristalhelder en ondiep, waardoor het perfect is voor gezinnen met kleine kinderen en mensen die op zoek zijn naar een ontspannen zwemervaring.

Een van de meest opvallende kenmerken van Glastros Beach is het prachtige natuurlijke landschap dat het omringt. Het strand wordt omgeven door lage heuvels en rotsformaties die zorgen voor een indrukwekkend decor. Er zijn ook enkele traditionele witgekalkte huizen en kapellen in de buurt, wat een typisch beeld is van de Cycladische architectuur en de charme van het eiland Mykonos.

Faciliteiten en activiteiten op Glastros Beach

Glastros Beach is een ongerept strand zonder de gebruikelijke toeristische voorzieningen zoals ligbedden, parasols en strandbars. Dit betekent dat je je eigen strandlaken, parasol en snacks moet meenemen om van een dag op het strand te genieten. Er zijn echter enkele tavernes en restaurants in de buurt van het strand waar je kunt genieten van heerlijke Griekse gerechten en verse zeevruchten.

Hoewel er geen watersportfaciliteiten zijn op Glastros Beach, is het nog steeds een geweldige plek om te zwemmen, snorkelen en zonnebaden. Het kalme en ondiepe water maakt het een ideale locatie voor een ontspannen duik en om de onderwaterwereld te verkennen. Bovendien, als je op zoek bent naar meer avontuurlijke activiteiten, zijn de nabijgelegen stranden van Ornos en Psarou een korte rit of wandeling verwijderd en bieden ze een verscheidenheid aan watersporten zoals windsurfen, jetskiën en duiken.

In de omgeving van Glastros Beach

Glastros Beach is niet alleen een prachtige plek om te ontspannen en te genieten van de zon en de zee, maar het is ook een uitstekende uitvalsbasis om de rest van het eiland Mykonos te verkennen. Mykonos-stad, met zijn iconische windmolens, smalle geplaveide straatjes en levendige nachtleven, ligt op slechts een korte rit verwijderd en is zeker een bezoek waard. Andere nabijgelegen bezienswaardigheden zijn onder andere het archeologische site van Delos, een van de belangrijkste historische en culturele bezienswaardigheden in Griekenland, en de schilderachtige dorpjes Ano Mera en Agios Ioannis.

Glastros Beach is zonder twijfel een van de best bewaarde geheimen van het eiland Mykonos en een perfecte bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een rustig en idyllisch strand weg van de drukte. Met zijn prachtige natuurlijke landschap, kristalhelder water en ontspannen sfeer, is Glastros Beach een must-visit voor elke reiziger die het eiland Mykonos verkent. Dus pak je strandlaken, zonnebrandcrème en zonnebril, en maak je klaar om te genieten van een dag in dit verborgen paradijs.