Ontdek de verborgen schoonheid van Lia Bay op Mykonos

20 mei 2023
Ontdek de verborgen schoonheid van Lia Bay op Mykonos

Mykonos, een van de meest populaire Griekse eilanden, staat bekend om zijn bruisende nachtleven, kosmopolitische sfeer en prachtige stranden. Hoewel veel van deze stranden druk en toeristisch zijn, zijn er enkele verborgen pareltjes die wachten om ontdekt te worden. Eén van deze pareltjes is Lia Bay, een adembenemend mooi strand dat de perfecte ontsnapping biedt aan de drukte van het eiland. In dit artikel nemen we je mee op een reis naar Lia Bay en delen we alles wat je moet weten om van deze idyllische locatie te genieten.

Waar ligt Lia Bay?

Lia Bay ligt aan de zuidoostkust van Mykonos, op ongeveer 14 kilometer afstand van Mykonos-stad (Chora) en 6 kilometer van het traditionele dorp Ano Mera. Het is een van de meest afgelegen stranden van het eiland, wat betekent dat het niet zo druk is als sommige van de meer populaire stranden zoals Paradise Beach en Super Paradise Beach.

Hoe kom je bij Lia Bay?

Om bij Lia Bay te komen, zijn er verschillende opties. De meest gebruikelijke manier is om een auto, motor of ATV te huren en zelf naar het strand te rijden. De weg naar Lia Bay is grotendeels geasfalteerd, maar het laatste stukje is een onverharde weg die wat extra voorzichtigheid vereist. Er is een parkeerplaats bij het strand, dus het is gemakkelijk om je voertuig te parkeren en vervolgens te voet verder te gaan.

Een andere optie is om een taxi te nemen vanuit Mykonos-stad of Ano Mera. Houd er echter rekening mee dat taxi's op Mykonos vrij duur kunnen zijn, vooral tijdens het hoogseizoen. Ten slotte is er tijdens de zomermaanden een lokale busverbinding tussen Mykonos-stad en Lia Bay. De bussen rijden meestal een paar keer per dag, dus deze optie is handig als je geen eigen vervoer hebt en niet te veel wilt uitgeven aan een taxi.

Wat kun je verwachten van Lia Bay?

Lia Bay is een prachtig zandstrand met kristalhelder water en een ontspannen, rustige sfeer. Het strand is minder ontwikkeld dan sommige andere stranden op Mykonos, waardoor het een ideale plek is om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland. Het is omgeven door indrukwekkende rotsformaties en biedt een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee en het naburige eiland Naxos.

Hoewel Lia Bay minder voorzieningen heeft dan sommige van de meer toeristische stranden op Mykonos, zijn er nog steeds een paar tavernes en strandbars in de omgeving waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten en verfrissende drankjes. Er zijn ook ligbedden en parasols te huur, wat betekent dat je comfortabel kunt ontspannen op het strand zonder je eigen stranduitrusting mee te hoeven nemen.

Activiteiten in Lia Bay

Lia Bay is de perfecte plek voor zowel ontspanning als avontuur. Hier zijn enkele van de activiteiten die je kunt doen tijdens je bezoek aan dit prachtige strand:

Lia Bay is een verborgen parel op Mykonos die een rustige ontsnapping biedt aan de drukte van het eiland. Met zijn prachtige zandstrand, kristalhelder water en indrukwekkende natuurlijke omgeving, is het de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van de Egeïsche Zee. Of je nu wilt zwemmen, zonnebaden, snorkelen of wandelen, Lia Bay heeft voor elk wat wils. Dus waar wacht je nog op? Plan je bezoek aan Lia Bay en ontdek zelf de charme van dit prachtige strand op Mykonos.