Ontdek de verborgen schatten van Mykonos: Hoe je de drukte vermijdt en het echte eilandgevoel krijgt

13 januari 2024
Ontdek de verborgen schatten van Mykonos: Hoe je de drukte vermijdt en het echte eilandgevoel krijgt

Mykonos is een van de meest populaire bestemmingen in Griekenland, bekend om zijn prachtige stranden, bruisende nachtleven en charmante witte huisjes. Maar met populariteit komt ook drukte, vooral tijdens het hoogseizoen. Gelukkig zijn er manieren om de drukte te vermijden en het echte eilandgevoel te ervaren. In deze blogpost delen we enkele tips om je te helpen de verborgen schatten van Mykonos te ontdekken en de drukte te vermijden.

1. Bezoek in het laagseizoen

Een van de beste manieren om de drukte op Mykonos te vermijden, is door buiten het hoogseizoen te reizen. De maanden september en oktober zijn bijvoorbeeld perfect om het eiland te bezoeken. Het weer is nog steeds aangenaam, de prijzen zijn lager en de drukte is aanzienlijk verminderd. Bovendien kun je genieten van rustige stranden en de lokale cultuur echt ervaren zonder de drukte van toeristen.

2. Verken de minder bekende stranden

Hoewel de beroemde stranden van Mykonos, zoals Paradise Beach en Super Paradise Beach, zeker een bezoek waard zijn, kunnen ze erg druk worden, vooral tijdens het hoogseizoen. Om de drukte te vermijden, kun je ervoor kiezen om de minder bekende stranden te verkennen. Enkele rustigere stranden om te overwegen zijn Agios Sostis, Fokos en Kapari Beach. Deze stranden bieden nog steeds prachtig zand en kristalhelder water, maar met minder mensen om je heen.

3. Huur een auto of scooter

Een van de beste manieren om de drukte op Mykonos te vermijden, is door een auto of scooter te huren. Hiermee kun je gemakkelijk naar afgelegen delen van het eiland reizen en de populaire toeristische plekken vermijden. Je kunt bijvoorbeeld het binnenland van Mykonos verkennen, charmante dorpjes bezoeken en genieten van adembenemende uitzichten zonder de drukte van de kustplaatsen.

4. Ontdek de charmante dorpen

Mykonos staat bekend om zijn schilderachtige witte huisjes en smalle geplaveide straatjes. Terwijl de stad Mykonos (Chora) zeker een bezoek waard is, kan het tijdens het hoogseizoen erg druk worden. Om de drukte te vermijden, kun je ervoor kiezen om de charmante dorpen in het binnenland te verkennen, zoals Ano Mera en Ornos. Hier kun je genieten van de rustige sfeer, traditionele tavernes en lokale ambachten zonder de drukte van de toeristische hotspots.

5. Ga vroeg op pad

Als je de drukte op Mykonos wilt vermijden, is het een goed idee om vroeg op pad te gaan. De meeste toeristen beginnen pas later op de dag te verkennen, dus als je de attracties vroeg bezoekt, kun je genieten van de rust en stilte voordat de drukte begint. Dit geldt vooral voor populaire bezienswaardigheden zoals de windmolens van Mykonos en het eiland Delos.

6. Ontdek het lokale leven

Een andere manier om de drukte te vermijden en het echte eilandgevoel te ervaren, is door het lokale leven op Mykonos te ontdekken. Breng een bezoek aan lokale markten, geniet van authentieke Griekse gerechten in familierestaurants en maak een praatje met de vriendelijke eilandbewoners. Door het lokale leven te ervaren, kun je een dieper inzicht krijgen in de cultuur en levensstijl van Mykonos, weg van de drukte van het toerisme.

7. Plan je activiteiten zorgvuldig

Om de drukte op Mykonos te vermijden, is het belangrijk om je activiteiten zorgvuldig te plannen. Vermijd drukke evenementen en activiteiten tijdens het hoogseizoen en kies in plaats daarvan voor rustigere alternatieven. Bijvoorbeeld, in plaats van te feesten op de drukke nachtclubs, kun je ervoor kiezen om te genieten van een rustige zonsondergang op een afgelegen strand. Door je activiteiten zorgvuldig te plannen, kun je de drukte vermijden en een meer ontspannen ervaring hebben op Mykonos.

8. Boek accommodatie buiten de drukke gebieden

Een andere manier om de drukte op Mykonos te vermijden, is door accommodatie buiten de drukke gebieden te boeken. Hoewel het verleidelijk kan zijn om in de buurt van de populaire stranden of de stad Mykonos te verblijven, kunnen deze gebieden erg druk worden. Door accommodatie te boeken in rustigere delen van het eiland, kun je genieten van een ontspannen en vredig verblijf, weg van de drukte en het lawaai.

9. Geniet van de zonsondergang op een afgelegen plek

Mykonos staat bekend om zijn prachtige zonsondergangen, maar de populaire plekken zoals Little Venice en de windmolens kunnen erg druk worden tijdens zonsondergang. Om de drukte te vermijden, kun je ervoor kiezen om de zonsondergang op een afgelegen plek te bekijken. Bijvoorbeeld, ga naar het strand van Agios Ioannis of Ano Mera voor een rustige en adembenemende zonsondergangervaring.

10. Neem de tijd en ontspan

Last but not least, neem de tijd en ontspan op Mykonos. Het is verleidelijk om alle bezienswaardigheden en activiteiten in een snel tempo te willen zien, maar dit kan leiden tot stress en drukte. Neem de tijd om te ontspannen, te genieten van de prachtige stranden en te verdwalen in de charmante straatjes van de dorpen. Door rustig aan te doen, kun je de drukte vermijden en echt van het eilandgevoel van Mykonos genieten.

Dus, als je de drukte op Mykonos wilt vermijden en het echte eilandgevoel wilt ervaren, volg dan deze tips en ontdek de verborgen schatten van dit prachtige Griekse eiland. Vergeet niet om te genieten van de rust, de lokale cultuur en de adembenemende natuurlijke schoonheid die Mykonos te bieden heeft.