Ontdek de verborgen schatten van Mykonos: De adembenemende uitzichten

23 oktober 2023
Ontdek de verborgen schatten van Mykonos: De adembenemende uitzichten

Mykonos is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Griekenland vanwege zijn prachtige stranden, bruisende nachtleven en charmante witgekalkte huizen. Maar wat veel mensen niet weten, is dat Mykonos ook enkele van de meest adembenemende uitzichten ter wereld biedt. In deze blogpost delen we enkele van de beste plekken om te genieten van de prachtige uitzichten van Mykonos.

1. Armenistis-vuurtoren

De Armenistis-vuurtoren, gebouwd in 1891, staat op de noordwestelijke punt van Mykonos en biedt een spectaculair uitzicht op de Egeïsche Zee. Het is een van de meest iconische bezienswaardigheden van het eiland en is vooral populair bij fotografen vanwege de prachtige zonsondergangen die hier te zien zijn. Als je van plan bent om de vuurtoren te bezoeken, zorg er dan voor dat je voldoende tijd hebt om de omgeving te verkennen en te genieten van het uitzicht.

2. Windmolens van Mykonos

De windmolens van Mykonos zijn een ander iconisch kenmerk van het eiland en bieden een prachtig uitzicht op de stad en de zee. Er zijn momenteel vijf windmolens op de heuvel boven de stad Mykonos, waarvan er vier zijn gerestaureerd en open zijn voor het publiek. De windmolens werden gebruikt om graan te malen in de 16e eeuw en zijn nu een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden van Mykonos.

3. Kastro-ruïnes

De Kastro-ruïnes zijn gelegen op een heuvel boven de stad Mykonos en bieden een prachtig uitzicht op de stad en de omgeving. De ruïnes zijn de overblijfselen van een middeleeuws kasteel dat werd gebouwd in de 13e eeuw en diende als bescherming tegen piraten. Tegenwoordig is het een populaire toeristische attractie en biedt het een prachtig uitzicht op de stad en de zee.

4. Panagia Paraportiani-kerk

De Panagia Paraportiani-kerk is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Mykonos en biedt een prachtig uitzicht op de stad en de zee. De kerk is gebouwd in de 15e eeuw en is samengesteld uit vijf kleine kapellen die in de loop der jaren zijn samengevoegd. Het is een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden van Mykonos en mag je zeker niet missen als je op zoek bent naar een prachtig uitzicht.

5. Little Venice

Little Venice is een charmante wijk aan de kust van Mykonos, die bekend staat om zijn kleurrijke huizen en prachtige uitzichten op de zee. Het is een populaire plek om te genieten van de zonsondergang en te genieten van een drankje in een van de vele bars en restaurants langs de waterkant. Als je op zoek bent naar een romantische plek om te genieten van het uitzicht, dan is Little Venice zeker de moeite waard om te bezoeken.

6. Psarou-strand

Psarou-strand is een van de meest populaire stranden van Mykonos en biedt een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee. Het strand is omgeven door kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de zee en de omgeving. Het is een populaire plek om te zonnebaden, te zwemmen en te genieten van het uitzicht.

7. Agios Sostis-strand

Agios Sostis-strand is een afgelegen strand aan de noordkust van Mykonos en biedt een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee. Het strand is omgeven door rotsen en biedt een prachtig uitzicht op de zee en de omgeving. Het is een populaire plek om te zwemmen en te genieten van het uitzicht.

8. Ano Mera

Ano Mera is een charmant dorpje in het hart van Mykonos en biedt een prachtig uitzicht op het platteland van het eiland. Het dorpje heeft een prachtige kerk en een aantal gezellige tavernes waar je kunt genieten van traditionele Griekse gerechten. Het is een rustige plek om te genieten van het uitzicht en te ontspannen.

9. Ftelia-strand

Ftelia-strand is een rustig strand aan de noordkust van Mykonos en biedt een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee. Het strand is omgeven door rotsen en biedt een prachtig uitzicht op de zee en de omgeving. Het is een populaire plek om te zwemmen en te genieten van het uitzicht.

10. Kalafatis-strand

Kalafatis-strand is een van de meest populaire stranden van Mykonos en biedt een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee. Het strand is omgeven door kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de zee en de omgeving. Het is een populaire plek om te zonnebaden, te zwemmen en te genieten van het uitzicht.

Mykonos biedt enkele van de meest adembenemende uitzichten ter wereld en het is zeker de moeite waard om deze plekken te bezoeken tijdens je vakantie op het eiland. Of je nu op zoek bent naar rustige stranden, charmante dorpjes of prachtige uitzichten op de zee, Mykonos heeft voor ieder wat wils. Vergeet niet je camera mee te nemen en te genieten van de ongelooflijke schoonheid van dit prachtige eiland.