Ontdek de verborgen plekjes van Mykonos

31 juli 2023
Ontdek de verborgen plekjes van Mykonos

Mykonos, een van de meest populaire Griekse eilanden, staat bekend om zijn adembenemende zandstranden, charmante witgekalkte gebouwen en bruisend nachtleven. Maar wat veel bezoekers niet weten, is dat Mykonos ook tal van verborgen pareltjes en onontdekte plekjes heeft die wachten om ontdekt te worden. In deze blogpost nemen we je mee op een reis naar de minder bekende kanten van dit betoverende eiland en laten we je kennismaken met enkele van de meest unieke en onontdekte plekjes van Mykonos. Pak je koffers en kom mee op avontuur!

Armenistis Vuurtoren

Begin je reis naar de verborgen plekjes van Mykonos bij de Armenistis Vuurtoren, gelegen op het noordwestelijke punt van het eiland. Deze historische vuurtoren is in 1891 gebouwd en biedt een adembenemend uitzicht op de Egeïsche Zee en de nabijgelegen eilanden Tinos en Syros. Hoewel het een beetje buiten de gebaande paden ligt, is een bezoek aan de Armenistis Vuurtoren de moeite waard voor het panoramische uitzicht en de rustige sfeer, ver weg van de drukte van het stadsleven.

Fokos en Mersini Stranden

Mykonos staat bekend om zijn prachtige stranden, maar veel van de meest populaire zijn vaak overvol tijdens het hoogseizoen. Als je op zoek bent naar een rustiger strand om te ontspannen, bezoek dan Fokos en Mersini Stranden, twee afgelegen baaien in het noordoosten van het eiland. Deze stranden zijn enkel bereikbaar via een onverharde weg en zijn niet zo bekend bij toeristen, waardoor je kunt genieten van kristalhelder water en een rustige omgeving zonder de drukte.

Paleokastro Klooster

Een andere verborgen parel van Mykonos is het Paleokastro Klooster, gelegen op een heuveltop in het noordoosten van het eiland. Dit verlaten 18e-eeuwse klooster biedt een fascinerend inzicht in het religieuze verleden van het eiland en is een geweldige plek om te genieten van een panoramisch uitzicht op de omgeving. Vergeet niet om de nabijgelegen ruïnes van een oude Venetiaanse vesting en de pittoreske kapel van Agios Georgios te bezoeken, die beide deel uitmaken van hetzelfde complex.

Ano Mera Dorp

Ano Mera is een traditioneel Grieks dorpje in het hart van Mykonos en is de perfecte plek om een glimp op te vangen van het authentieke eilandleven. Het dorp staat bekend om zijn 16e-eeuwse Panagia Tourliani-klooster, maar biedt ook een scala aan charmante tavernes en lokale winkels om te verkennen. Aarzel niet om de lokale bevolking te vragen naar hun favoriete plekjes en geheimen van het eiland - zij zullen je graag helpen om nog meer verborgen schatten te ontdekken.

De Windmolens van Mykonos

Hoewel de iconische windmolens van Mykonos niet echt als "verborgen" kunnen worden beschouwd, zijn ze zeker een bezoek waard. Deze prachtige witte bouwwerken dateren uit de 16e eeuw en zijn een symbool van het eiland geworden. Een van de minder bekende molens is de Bonis Windmolen, die nu is omgebouwd tot een interessant folkloremuseum. Neem de tijd om de molens te bezoeken en te genieten van het prachtige uitzicht op de zee en de stad Mykonos.

Agios Sostis

Agios Sostis is een ander afgelegen strand gelegen in het noorden van Mykonos en biedt een idyllische en rustige omgeving voor diegenen die willen ontsnappen aan de drukte van de meer populaire stranden. Dit zandstrand is niet georganiseerd, wat betekent dat er geen ligbedden of parasols te huur zijn, dus zorg ervoor dat je alles meebrengt wat je nodig hebt voor een ontspannen dag aan zee. Als je honger krijgt, vind je vlakbij het strand de beroemde Kiki's Tavern, waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten en een onvergetelijk uitzicht op de baai.

Het Venetiaanse Kastro

Het Venetiaanse Kastro, gelegen in de buurt van het dorp Ano Mera, is een historische archeologische vindplaats die vaak over het hoofd wordt gezien door bezoekers van Mykonos. Dit 13e-eeuwse fort werd gebouwd door de Venetianen om het eiland te beschermen tegen piraten en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Hoewel er niet veel overblijfselen van het fort zelf zijn, is het nog steeds een interessante plek om te bezoeken en een wandeling te maken door de geschiedenis van het eiland.

Het eiland Delos

Een bezoek aan het nabijgelegen eiland Delos is een must voor liefhebbers van geschiedenis en archeologie. Hoewel het technisch gezien niet op Mykonos zelf ligt, is het slechts een korte boottocht verwijderd en biedt het de kans om een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Griekenland te verkennen. Delos staat bekend als de geboorteplaats van de Griekse goden Apollo en Artemis en herbergt talloze oude ruïnes, waaronder tempels, mozaïeken en een indrukwekkend amfitheater.

In dit blogitem hebben we enkele van de verborgen plekjes van Mykonos verkend, variërend van rustige stranden en historische bezienswaardigheden tot traditionele dorpjes en adembenemende uitzichten. Hoewel Mykonos beroemd is om zijn feestscene en populaire toeristische attracties, heeft het eiland zoveel meer te bieden aan de avontuurlijke reiziger die bereid is om buiten de gebaande paden te treden. Dus waar wacht je nog op? Boek je reis naar Mykonos en ontdek zelf de verborgen parels van dit betoverende Griekse eiland.