Ontdek de verborgen parel van Mykonos: Fokos Beach

24 november 2023
Ontdek de verborgen parel van Mykonos: Fokos Beach

Als je op zoek bent naar een rustig en afgelegen strand op Mykonos, dan is Fokos Beach de perfecte keuze. Dit prachtige strand ligt aan de noordkant van het eiland en is omgeven door rotsachtige heuvels en groene heuvels. In tegenstelling tot de meer populaire stranden in Mykonos is Fokos Beach nog niet ontdekt door het grote publiek, waardoor het een ideale plek is om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland.

Hoe kom je bij Fokos Beach?

Fokos Beach is niet zo gemakkelijk te bereiken als sommige andere stranden op Mykonos, maar het is zeker de moeite waard. Als je in Mykonos-stad verblijft, kun je een auto of een scooter huren en de borden volgen naar Ano Mera. Vanaf daar kun je de borden volgen naar Fokos Beach. Het laatste deel van de weg is onverhard en kan een beetje hobbelig zijn, dus zorg ervoor dat je een voertuig hebt dat geschikt is voor off-road rijden.

Als je geen eigen vervoer hebt, kun je ook een taxi nemen naar Fokos Beach. Houd er rekening mee dat het misschien een beetje duurder is dan een taxi naar de meer populaire stranden op Mykonos.

Wat maakt Fokos Beach zo bijzonder?

Wat Fokos Beach echt bijzonder maakt, is de rustige en afgelegen sfeer. In tegenstelling tot de meer populaire stranden op Mykonos, is Fokos Beach nog niet ontdekt door het grote publiek. Er zijn geen beach bars of restaurants in de buurt, dus je moet zelf wat te eten en drinken meenemen. Dit maakt het strand perfect voor een picknick of een ontspannen dagje uit.

Het water bij Fokos Beach is kristalhelder en de zandstranden zijn uitgestrekt en schoon. Het is een ideale plek om te zwemmen, te zonnebaden en te ontspannen in de schaduw van een parasol. Er zijn ook enkele rotspartijen aan de zijkanten van het strand die perfect zijn om te snorkelen en te verkennen.

Wat te doen bij Fokos Beach?

Als je van natuur en wandelen houdt, dan is Fokos Beach ook een geweldige plek om te verkennen. Er zijn enkele mooie wandelpaden in de buurt van het strand die je door de heuvels en de omliggende gebieden leiden. Als je geluk hebt, kun je zelfs enkele wilde geiten tegenkomen die in de heuvels rondom het strand leven.

Als je een fan bent van fotografie, dan is Fokos Beach ook een geweldige plek om enkele mooie foto's te maken. De combinatie van het kristalheldere water, het uitgestrekte zand en de ruige rotsachtige heuvels maken het strand tot een fotogenieke plek.

Tips voor een bezoek aan Fokos Beach

Fokos Beach is een verborgen parel op Mykonos die nog niet ontdekt is door het grote publiek. Het is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland. Het kristalheldere water, de uitgestrekte zandstranden en de ruige rotsachtige heuvels maken het strand tot een unieke en fotogenieke plek. Als je op zoek bent naar een rustig en afgelegen strand op Mykonos, dan is Fokos Beach zeker een bezoek waard.