Ontdek de actieve kant van Mykonos: tips voor een avontuurlijke vakantie

21 september 2023
Ontdek de actieve kant van Mykonos: tips voor een avontuurlijke vakantie

Mykonos is een prachtig Grieks eiland dat bekend staat om zijn feesten, prachtige stranden en rijke geschiedenis. Maar er is nog een andere kant van Mykonos die minder bekend is: de actieve kant. Als je op zoek bent naar een avontuurlijke vakantie, dan is Mykonos de perfecte bestemming. In deze blog geven we je tips over hoe je kunt genieten van een actieve vakantie op Mykonos.

Verken het eiland per fiets

Een van de beste manieren om het eiland te verkennen is per fiets. Er zijn verschillende fietsverhuurbedrijven op het eiland die verschillende soorten fietsen aanbieden, van mountainbikes tot stadsfietsen. Fietsen op Mykonos is een geweldige manier om de prachtige stranden, de kronkelende straatjes en de pittoreske dorpjes te ontdekken.

Ga wandelen in de bergen

Mykonos heeft ook een bergachtig gebied dat perfect is voor wandelaars. Er zijn verschillende wandelpaden die je kunt volgen, variërend van eenvoudige paden tot uitdagende tochten. Een van de meest populaire wandelroutes is de wandeling naar de top van de berg Profitis Ilias, die een prachtig uitzicht biedt op het eiland.

Doe mee aan watersportactiviteiten

Mykonos heeft een aantal prachtige stranden die beroemd zijn om hun kristalheldere water en perfecte omstandigheden voor watersportactiviteiten. Je kunt bijvoorbeeld kajakken, windsurfen, waterskiën, jetskiën en nog veel meer. Er zijn verschillende watersportcentra op het eiland die lessen aanbieden en apparatuur verhuren.

Ga duiken

Mykonos heeft ook een aantal prachtige duiklocaties. Het water rond het eiland is helder en warm, en er zijn veel interessante plekken om te verkennen, waaronder grotten, scheepswrakken en riffen. Er zijn verschillende duikcentra op het eiland die lessen aanbieden en duikuitrusting verhuren.

Maak een boottocht

Een boottocht rond Mykonos is een geweldige manier om de prachtige kustlijn van het eiland te verkennen. Er zijn verschillende soorten boottochten beschikbaar, van eenvoudige tochten tot dagtochten met stops bij verschillende stranden en eilanden. Tijdens de boottochten kun je genieten van de zon, de zee en het landschap.

Huur een quad of scooter

Als je op zoek bent naar een beetje meer avontuur en vrijheid, dan kun je overwegen om een quad of scooter te huren. Deze voertuigen zijn perfect voor het verkennen van de kronkelende straatjes en smalle steegjes van Mykonos. Je kunt ook gemakkelijk naar afgelegen stranden en andere bezienswaardigheden rijden.

Ga paardrijden

Mykonos heeft ook een aantal paardrijcentra waar je kunt genieten van een mooie rit door het prachtige landschap van het eiland. Paardrijden is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van Mykonos te ervaren en te genieten van het buitenleven.

Bezoek archeologische vindplaatsen

Mykonos heeft ook een rijke geschiedenis en er zijn verschillende archeologische vindplaatsen op het eiland die je kunt bezoeken. Er zijn bijvoorbeeld de ruïnes van de oude stad Mykonos en de tempel van Apollo Delios. Een bezoek aan deze sites is niet alleen interessant vanuit historisch oogpunt, maar biedt ook een mooie wandeling door het landschap.

Doe yoga op het strand

Yoga is een geweldige manier om te ontspannen en je lichaam en geest te versterken. Mykonos biedt de perfecte omgeving om yoga te beoefenen, vooral op het strand. Er zijn verschillende yogacentra op het eiland die lessen aanbieden op het strand, waar je kunt genieten van de rustgevende geluiden van de zee en de zachte bries.

Ga naar de sportschool

Als je tijdens je vakantie fit wilt blijven, dan kun je overwegen om naar de sportschool te gaan. Er zijn een aantal sportscholen op het eiland die dagpassen aanbieden. Je kunt hier terecht voor verschillende soorten workouts, van gewichtheffen tot cardio.

Mykonos biedt tal van mogelijkheden voor een actieve vakantie. Van fietsen en wandelen tot watersporten en paardrijden, er is voor elk wat wils. Door deel te nemen aan deze activiteiten kun je niet alleen genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland, maar ook je lichaam en geest versterken. Het eiland heeft veel te bieden, dus waar wacht je nog op? Plan je volgende avontuurlijke vakantie naar Mykonos!