Hoe je kunt genieten van een ontspannen vakantie op Mykonos

29 juli 2023
Hoe je kunt genieten van een ontspannen vakantie op Mykonos

Mykonos, één van de meest populaire Griekse eilanden, staat bekend om zijn kosmopolitische sfeer, levendige nachtleven en prachtige stranden. Hoewel dit eiland vaak geassocieerd wordt met feesten en drukte, is het ook mogelijk om te genieten van een ontspannen vakantie op Mykonos. In deze blog delen we enkele tips en suggesties om het meeste uit je tijd op dit prachtige eiland te halen.

1. Kies de juiste tijd om te gaan

Een van de belangrijkste factoren bij het plannen van een ontspannen vakantie op Mykonos is het kiezen van de juiste tijd om het eiland te bezoeken. Het hoogseizoen, van juni tot september, is wanneer het eiland op zijn drukst is, met veel toeristen en feestgangers. Als je op zoek bent naar een rustigere ervaring, overweeg dan om Mykonos te bezoeken tijdens het laagseizoen, van oktober tot mei. Tijdens deze maanden zijn er minder toeristen, wat betekent dat je kunt genieten van de stranden, restaurants en attracties zonder de drukte.

2. Verblijf in een rustige accommodatie

Het kiezen van de juiste accommodatie is essentieel voor een ontspannen vakantie op Mykonos. Er zijn tal van opties, van luxe hotels en resorts tot privévilla's en appartementen. Om te ontsnappen aan de drukte, overweeg dan om te verblijven in een rustige omgeving, zoals in een afgelegen villa of een traditioneel pension in een rustig dorp. Een andere optie is om te kiezen voor een accommodatie die speciaal ontworpen is voor ontspanning, zoals een wellnesshotel of resort met spa-faciliteiten.

3. Geniet van de natuurlijke schoonheid van Mykonos

Mykonos staat bekend om zijn prachtige landschappen, met kristalhelder water, zandstranden en glooiende heuvels. Om optimaal te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland, neem de tijd om te wandelen, fietsen of zelfs paardrijden door het landschap. Er zijn tal van wandel- en fietsroutes die je naar afgelegen stranden, pittoreske dorpjes en adembenemende uitzichtpunten leiden.

Enkele aanbevolen stranden voor ontspanning zijn Agios Sostis, Fokos en Lia Beach. Deze stranden zijn minder druk dan de populaire stranden van Mykonos en bieden een rustige omgeving om te zwemmen, zonnebaden en genieten van het uitzicht op de Egeïsche Zee.

4. Ontdek de charmante dorpjes van Mykonos

Hoewel Mykonos-Stad (ook bekend als Chora) een populaire toeristische bestemming is, zijn er tal van andere charmante dorpjes op het eiland die een bezoek waard zijn. Deze dorpjes bieden een rustigere, authentieke ervaring van het Griekse eilandleven. Enkele van de meest pittoreske dorpjes om te bezoeken zijn Ano Mera, een traditioneel dorp met een prachtig klooster, en Armenistis, een kustdorp met een iconische vuurtoren. Geniet van de traditionele architectuur, bezoek lokale winkels en cafés, en ontmoet de vriendelijke lokale bevolking.

5. Proef de lokale keuken

Een van de geneugten van een vakantie op Mykonos is het proeven van de heerlijke Griekse keuken. Het eiland staat bekend om zijn verse zeevruchten, lokale kazen en smaakvolle gerechten. Neem de tijd om te genieten van langzame, ontspannen maaltijden in lokale tavernes en restaurants, weg van de drukke toeristische gebieden. Enkele traditionele gerechten die je moet proberen zijn kopanisti (een pittige kaas), louza (gedroogd varkensvlees) en amygdalota (amandelkoekjes).

6. Bezoek culturele bezienswaardigheden

Mykonos heeft een rijke geschiedenis en cultuur die je kunt verkennen tijdens je vakantie. Een bezoek aan het archeologische eiland Delos, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, is een must voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur. Je kunt ook een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum van Mykonos, het Folklore Museum en het Aegean Maritime Museum om meer te weten te komen over de geschiedenis en het erfgoed van het eiland.

7. Plan tijd voor ontspanning en wellness

Ten slotte, vergeet niet om tijd te plannen voor ontspanning en wellness tijdens je vakantie op Mykonos. Of je nu geniet van een rustige middag met een goed boek, deelneemt aan een yogales met uitzicht op zee of jezelf trakteert op een spa-behandeling, zorg ervoor dat je tijd vrijmaakt om te ontspannen en te genieten van de rustige kant van Mykonos.

In conclusie, Mykonos biedt veel meer dan alleen feesten en drukke stranden. Door de juiste tijd te kiezen, een rustige accommodatie te selecteren, en te genieten van de natuurlijke schoonheid, charmante dorpjes, lokale keuken en culturele bezienswaardigheden, kun je optimaal genieten van een ontspannen vakantie op dit prachtige Griekse eiland.