Het verkennen van de prachtige natuur van Mykonos

30 augustus 2023
Het verkennen van de prachtige natuur van Mykonos

Mykonos is een eiland in de Egeïsche Zee en een van de meest populaire bestemmingen in Griekenland. Het staat vooral bekend om zijn bruisende nachtleven en prachtige stranden. Maar er is meer dan dat. Het eiland staat ook bekend om zijn ongerepte natuur en adembenemende landschappen. In deze blogpost zal ik je meenemen op een reis door de natuur van Mykonos en laten zien waarom dit eiland veel meer te bieden heeft dan alleen feesten en zonnebaden.

Ontdek de schoonheid van de stranden

Laten we beginnen met de stranden. Mykonos heeft een aantal van de mooiste stranden ter wereld. Het kristalheldere water en het fijne zand maken deze stranden tot een waar paradijs. Maar het zijn niet alleen de stranden zelf die indruk maken, ook de kliffen en rotsformaties in de buurt zijn prachtig om te zien. Een van de mooiste stranden is Agios Sostis Beach. Dit strand is gelegen aan de noordkant van het eiland en is een van de weinige stranden die niet ontwikkeld is. Dit betekent dat het nog steeds zijn natuurlijke charme heeft behouden. Het is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de rustige omgeving.

Verken de prachtige landschappen te voet

Als je van wandelen houdt, dan is Mykonos de perfecte bestemming voor jou. Het eiland heeft veel wandelpaden die je door het prachtige landschap leiden. Een van de meest populaire routes is de wandeling van Agios Ioannis naar Ornos. Deze route neemt je mee door weelderige groene heuvels en biedt een prachtig uitzicht op de baaien van Korfos en Ornos. Onderweg kom je ook langs traditionele dorpen en oude kerken. Als je op zoek bent naar een meer uitdagende wandeling, dan kun je de route van Ano Mera naar Kalafatis proberen. Deze route is ongeveer 8 kilometer lang en neemt je mee door de ongerepte natuur van Mykonos.

Ontdek het eiland per fiets

Een andere geweldige manier om de natuur van Mykonos te verkennen is per fiets. Het eiland heeft een aantal fietspaden die je meenemen door groene valleien en langs de kustlijn. Je kunt een fiets huren bij een van de vele verhuurbedrijven op het eiland en je eigen route creëren. Een van de meest populaire routes is de route van Mykonos-stad naar Ano Mera. Deze route is ongeveer 8 kilometer lang en neemt je mee door traditionele dorpen en het prachtige landschap van het eiland.

Ontdek de flora en fauna van Mykonos

Als je geïnteresseerd bent in de flora en fauna van Mykonos, dan zijn er een aantal plaatsen die je moet bezoeken. Een van de meest populaire plaatsen is het Paraportiani kerkhof. Dit is een begraafplaats die zich vlakbij de oude stad bevindt. Het is een prachtige plek om te wandelen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland. Daarnaast is er ook een botanische tuin op het eiland. Hier kun je verschillende soorten planten zien die alleen op Mykonos groeien. De tuin is het hele jaar door geopend en er worden regelmatig rondleidingen georganiseerd.

Geniet van de zonsondergang in het Armenistis-vuurtoren

Tot slot wil ik je graag meenemen naar de Armenistis-vuurtoren. Dit is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Mykonos en biedt een adembenemend uitzicht op de zee en de omgeving. Het is vooral spectaculair bij zonsondergang, als de lucht in een prachtig palet van kleuren verandert. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland.

In conclusie, Mykonos heeft veel meer te bieden dan alleen feesten en zonnebaden. Het eiland heeft een ongerepte natuur en adembenemende landschappen die zeker de moeite waard zijn om te verkennen. Of je nu houdt van wandelen, fietsen of gewoon ontspannen op het strand, er is voor ieder wat wils. Vergeet dus niet om de tijd te nemen om de prachtige natuur van Mykonos te verkennen tijdens je volgende vakantie.