Het ultieme avontuur: Mykonos verkennen per boot

11 oktober 2023
Het ultieme avontuur: Mykonos verkennen per boot

Mykonos, een van de meest populaire Griekse eilanden, staat bekend om zijn prachtige witte zandstranden, turquoise wateren en levendige nachtleven. Maar er is meer te ontdekken op dit eiland dan alleen de stranden en clubs. Om echt het beste uit je reis naar Mykonos te halen, is het verkennen van de kust per boot een must-do activiteit.

Waarom per boot?

Er zijn verschillende redenen waarom het verkennen van Mykonos per boot een unieke ervaring is. Ten eerste is het de enige manier om de verborgen baaien en afgelegen stranden te ontdekken, die anders ontoegankelijk zijn. Ten tweede biedt het een prachtig uitzicht op het eiland vanaf het water, wat je niet kunt ervaren vanaf het land. En ten derde kun je op het water genieten van de zon en de zeebries terwijl je ontspannen rondvaart.

Welke soorten boten zijn beschikbaar?

Er zijn verschillende soorten boten beschikbaar om Mykonos mee te verkennen. Je kunt kiezen voor een kleine boot die geschikt is voor een paar personen, of een grotere boot die geschikt is voor grote groepen. Er zijn ook boten beschikbaar met of zonder schipper. Als je geen ervaring hebt met het besturen van een boot, kies dan voor een boot met schipper om de stress van het navigeren op zee te vermijden.

Waar te huur?

Er zijn verschillende plaatsen waar je boten kunt huren op Mykonos. De meeste jachthavens bieden bootverhuur aan, maar je kunt ook terecht bij particuliere verhuurbedrijven. Het is belangrijk om te controleren of het bedrijf een vergunning heeft en de nodige verzekeringen heeft afgesloten.

Waar te gaan?

Er zijn veel mooie plekken om te verkennen per boot rond Mykonos. Hier zijn enkele van de beste plekken om te bezoeken:

Delos

Delos is een klein eiland vlakbij Mykonos en staat bekend om zijn oude ruïnes. Het eiland was ooit een belangrijk religieus centrum en de overblijfselen van tempels, theaters en huizen zijn nog steeds te zien. Bezoek Delos vroeg in de ochtend om de drukte te vermijden en te genieten van de rustige sfeer.

Ornos

Ornos is een populaire bestemming voor watersportliefhebbers vanwege de kalme wateren en het zachte zandstrand. Het is ook een geweldige plek om te zwemmen en te zonnebaden.

Paradise Beach

Paradise Beach is een van de bekendste stranden van Mykonos en trekt veel jonge reizigers aan vanwege het bruisende nachtleven. Maar overdag is het een prachtige plek om te ontspannen en te zwemmen in het heldere water.

Super Paradise Beach

Super Paradise Beach is een ander beroemd strand van Mykonos en staat bekend om zijn kristalheldere water en levendige sfeer. Het is ook een populaire bestemming voor zeilers vanwege de beschutte baai.

Rhenia

Rhenia is een klein onbewoond eiland voor de kust van Mykonos en is een ideale bestemming voor een rustige dag op het water. Het eiland heeft enkele prachtige baaien en een prachtig uitzicht op de omliggende eilanden.

Tips voor een geslaagde boottocht

Het verkennen van Mykonos per boot is een onvergetelijk avontuur en biedt een uniek perspectief op het eiland. Of je nu op zoek bent naar een rustige dag op het water of een actieve dag vol watersporten, er is voor elk wat wils op Mykonos. Vergeet niet om veilig te varen en te genieten van de prachtige kustlijn en de verborgen juweeltjes van het eiland.