Het beroemde strand van Super Paradise: een must-see op Mykonos

7 juli 2023
Het beroemde strand van Super Paradise: een must-see op Mykonos

Mykonos, een prachtig eiland in de Egeïsche Zee, staat bekend om zijn bruisende nachtleven, witgekalkte gebouwen, smalle straatjes en prachtige stranden. Een van de meest iconische en populaire stranden op dit Griekse eiland is het Super Paradise Beach. In dit blogartikel nemen we je mee op een reis naar dit ongelooflijke strand en ontdekken we waarom het een must-see is voor iedereen die Mykonos bezoekt.

Waarom Super Paradise Beach?

Super Paradise Beach staat bekend als een van de beste stranden van Mykonos en is een favoriet bij zowel toeristen als locals. Het kristalheldere water, het gouden zand en het levendige feestelijke karakter maken het een must-see voor iedereen die op zoek is naar een onvergetelijke strandervaring. Super Paradise Beach staat erom bekend het meest kosmopolitische strand van Mykonos te zijn, en het is de perfecte plek om te ontspannen, nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van het beste dat het eiland te bieden heeft.

Hoe kom je bij Super Paradise Beach?

Super Paradise Beach ligt aan de zuidkust van Mykonos, op ongeveer 6 kilometer van Mykonos-stad (Chora). Er zijn verschillende manieren om bij het strand te komen. Een van de meest populaire en handige opties is om een scooter of een auto te huren, zodat je in je eigen tempo het eiland kunt verkennen. Er zijn ook regelmatige busdiensten vanuit Mykonos-stad naar Super Paradise Beach, evenals watertaxi's die je rechtstreeks naar het strand brengen.

Wat is er te doen op Super Paradise Beach?

Zonnebaden en zwemmen

Het gouden zand en het heldere, turkooisblauwe water van Super Paradise Beach zijn uitnodigend voor zowel zonnebaden als zwemmen. Je kunt een comfortabele ligstoel en parasol huren om te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving. De kalme wateren zijn uitstekend om te zwemmen en te snorkelen, en je zult jezelf urenlang vermaken door de kleurrijke onderwaterwereld te verkennen.

Watersporten

Voor de avontuurlijke bezoekers zijn er tal van watersportactiviteiten beschikbaar bij Super Paradise Beach. Je kunt je aanmelden voor jetskiën, parasailen of wakeboarden om je adrenaline te laten stromen. Als je liever iets rustigers probeert, kun je een waterfiets huren en op je gemak langs de kust peddelen.

Eten en drinken

Er zijn verschillende restaurants en bars op Super Paradise Beach waar je kunt genieten van heerlijke gerechten en verfrissende drankjes. Je vindt er zowel lokale Griekse gerechten als internationale lekkernijen. Vergeet niet om een verfrissende cocktail te bestellen terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de Egeïsche Zee.

Feesten

Super Paradise Beach staat bekend om zijn bruisende feestsfeer. Overdag zijn er vaak DJ's die zorgen voor een levendige ambiance, en in de avonduren worden de strandbars omgetoverd tot levendige nachtclubs. Het strand staat bekend om zijn tolerante en open-minded sfeer, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel de hetero- als de LGBTQ+-gemeenschap.

Tips voor een bezoek aan Super Paradise Beach
  1. Ga vroeg naar het strand: Het strand kan behoorlijk druk worden tijdens het hoogseizoen, dus zorg ervoor dat je vroeg op de dag aankomt om een goede plek te bemachtigen.

  2. Bescherm jezelf tegen de zon: De zon kan behoorlijk intens zijn op Mykonos, dus zorg ervoor dat je voldoende zonnebrandcrème bij je hebt en zoek af en toe schaduw op.

  3. Neem contant geld mee: Hoewel de meeste bars en restaurants op Super Paradise Beach creditcards accepteren, is het handig om wat contant geld bij je te hebben voor kleinere uitgaven, zoals het huren van ligstoelen en parasols.

  4. Wees respectvol: Houd er rekening mee dat Mykonos een populaire bestemming is voor mensen van alle achtergronden en levensstijlen. Wees respectvol en open-minded naar anderen toe en geniet van de inclusieve sfeer die het eiland te bieden heeft.

  5. Combineer je bezoek met andere stranden: Mykonos heeft veel meer prachtige stranden om te verkennen. Overweeg om tijdens je verblijf op het eiland een paar andere stranden te bezoeken, zoals Elia Beach, Paradise Beach of Agios Sostis Beach.

Super Paradise Beach is zonder twijfel een must-see voor iedereen die Mykonos bezoekt. Met zijn prachtige zand, kristalheldere water, levendige feestsfeer en tal van activiteiten om van te genieten, is er voor elk wat wils op dit iconische strand. Zorg ervoor dat je deze geweldige bestemming toevoegt aan je reisplannen wanneer je Mykonos bezoekt en geniet van alles wat dit prachtige eiland te bieden heeft.