Ftelia Beach: De verborgen schat van Mykonos

27 oktober 2023
Ftelia Beach: De verborgen schat van Mykonos

Als je op zoek bent naar een rustige en afgelegen locatie op het eiland Mykonos, dan is Ftelia Beach de perfecte bestemming voor jou. Dit prachtige strand is gelegen aan de noordkust van het eiland en is omgeven door bergen en bomen. Ftelia Beach is een van de minder bekende stranden van Mykonos en daarom is het minder druk dan de andere stranden. In deze blogpost vertellen we je alles over Ftelia Beach en waarom het de perfecte plek is voor een ontspannen strandvakantie.

De ligging van Ftelia Beach

Ftelia Beach ligt ongeveer 7 kilometer ten oosten van Mykonos-stad. Het is gemakkelijk bereikbaar met de auto of scooter en er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar. Als je geen eigen vervoer hebt, kun je ook de bus nemen die regelmatig tussen Mykonos-stad en Ftelia Beach rijdt. De busrit duurt ongeveer 20 minuten en kost slechts een paar euro.

Het strand

Ftelia Beach is een langgerekt strand van ongeveer 700 meter lang. Het strand is breed en het zand is fijn van structuur. Het water is helderblauw en perfect om in te zwemmen. Het strand is omgeven door bergen en bomen en biedt daarom veel schaduwrijke plekjes om te ontspannen. Er zijn ook parasols en ligbedden te huur voor een kleine vergoeding. Het strand is populair onder windsurfers vanwege de sterke wind die er vaak waait.

Activiteiten op Ftelia Beach

Naast zwemmen en zonnebaden zijn er nog veel meer activiteiten te doen op Ftelia Beach. Zo is het strand populair onder windsurfers vanwege de sterke wind die er vaak waait. Er zijn ook verschillende watersportactiviteiten te doen zoals jetskiën en kajakken. Als je van wandelen houdt, kun je een wandeling maken in de bergen achter het strand en genieten van het prachtige uitzicht over de baai.

Restaurants en bars

Aan de westkant van het strand vind je verschillende restaurants en bars waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten en verfrissende drankjes. De restaurants zijn gespecialiseerd in visgerechten en bieden dagelijks verse vis aan. Er zijn ook verschillende bars waar je kunt genieten van een cocktail terwijl je geniet van het prachtige uitzicht over de baai.

Accommodaties in de buurt

Als je wilt verblijven in de buurt van Ftelia Beach, zijn er verschillende accommodaties beschikbaar. Er zijn verschillende hotels en villa's te huur in de omgeving van Ftelia Beach. De meeste accommodaties zijn luxe en bieden een prachtig uitzicht over de baai.

Ftelia Beach is een verborgen schat op het eiland Mykonos. Het is een rustig en afgelegen strand dat perfect is voor een ontspannen strandvakantie. Het strand is omgeven door bergen en bomen en biedt veel schaduwrijke plekjes om te ontspannen. Er zijn verschillende activiteiten te doen zoals windsurfen, kajakken en wandelen. Aan de westkant van het strand vind je verschillende restaurants en bars waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten en verfrissende drankjes. Als je wilt verblijven in de buurt van Ftelia Beach, zijn er verschillende accommodaties beschikbaar. Ftelia Beach is een must-see bestemming op het eiland Mykonos en is de perfecte plek om te genieten van de schoonheid van de Griekse eilanden.