Divounia Beach: Het best bewaarde geheim van Mykonos

21 oktober 2023
Divounia Beach: Het best bewaarde geheim van Mykonos

Mykonos staat bekend om haar prachtige stranden, helderblauwe wateren en bruisend nachtleven. Maar tussen alle bekende stranden zoals Paradise, Super Paradise en Ornos, ligt een verborgen juweeltje: Divounia Beach. Dit strand is nog niet ontdekt door de massa's en wordt daarom beschouwd als het best bewaarde geheim van Mykonos. In deze blog ga ik je alles vertellen over Divounia Beach, waarom het zo speciaal is en wat je zeker niet mag missen tijdens je bezoek.

Hoe kom je bij Divounia Beach?

Divounia Beach ligt aan de westkust van Mykonos, tussen Agios Ioannis en Ornos. Het is ongeveer 10 minuten rijden vanuit de stad Mykonos. Als je een auto hebt gehuurd of een scooter hebt gehuurd, kun je gemakkelijk bij het strand komen. Er is een klein parkeerterrein aan de zijkant van de weg waar je kunt parkeren. Als je geen vervoer hebt, kun je een taxi nemen of een bus nemen naar Ornos en vervolgens naar het strand lopen. Het is ongeveer 15 minuten lopen vanaf de bushalte.

Wat maakt Divounia Beach zo speciaal?

Divounia Beach is een klein, afgelegen strand met kristalhelder turquoise water en zacht, wit zand. Het strand is omringd door hoge kliffen en rotsformaties, waardoor het een afgelegen sfeer heeft. Het is het perfecte strand om te ontsnappen aan de drukte van de stad Mykonos en te genieten van de rust en stilte.

Wat Divounia Beach echt speciaal maakt, is de ongerepte natuurlijke omgeving. Het strand is omgeven door groene heuvels en wilde bloemen, waardoor het een prachtig uitzicht biedt op de Middellandse Zee. Het is een ideale plek voor natuurliefhebbers en fotografen.

Wat kun je doen op Divounia Beach?

Divounia Beach is vooral populair onder mensen die op zoek zijn naar rust en stilte. Het is de perfecte plek om te ontspannen, te zonnebaden en te zwemmen in het kristalheldere water. Het strand is niet uitgerust met ligbedden of parasols, dus zorg ervoor dat je je eigen strandlaken meeneemt.

Als je meer avontuurlijk bent, kun je de rotsen beklimmen en snorkelen in de zee. Het water is hier ondiep en je kunt veel kleurrijke vissen en zeedieren zien. Als je geluk hebt, zie je misschien zelfs een zeeschildpad of een dolfijn.

Wat zijn de beste tijden om Divounia Beach te bezoeken?

Divounia Beach is het hele jaar door geopend, maar het beste moment om het te bezoeken is van juni tot september. Dit is wanneer het weer het warmst en het meest aangenaam is, en het water is het warmst. In de zomermaanden kan het strand echter drukker zijn, dus als je de drukte wilt vermijden, kun je het beste in het laagseizoen gaan.

Wat moet je meenemen naar Divounia Beach?

Zorg ervoor dat je een strandtas meeneemt met de volgende items:

Als je op zoek bent naar een rustig en afgelegen strand om te ontsnappen aan de drukte van Mykonos, dan is Divounia Beach de perfecte plek voor jou. Het is een prachtig strand met kristalhelder water, zacht wit zand en een adembenemend uitzicht. Het is een plek om te ontspannen, te zonnebaden en te genieten van de rust en stilte. Mis deze verborgen schat niet bij je volgende reis naar Mykonos.