De ultieme gids voor romantische wandelingen op Mykonos: Ontdek de beste plekken om samen te genieten

29 juni 2024
De ultieme gids voor romantische wandelingen op Mykonos: Ontdek de beste plekken om samen te genieten

Mykonos, een betoverend Grieks eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden, schilderachtige dorpjes en levendige nachtleven, is ook de perfecte bestemming voor koppels die op zoek zijn naar romantiek. Een romantische wandeling op dit eiland vol charme en schoonheid kan een onvergetelijke ervaring zijn. Ontdek in deze gids de beste plekken op Mykonos om samen te genieten van een romantische wandeling.

1. Little Venice

Little Venice, gelegen in de buurt van Mykonos-stad, is een idyllische wijk met betoverende huizen die direct aan zee liggen. Wandel hand in hand langs de smalle geplaveide straatjes, bewonder de kleurrijke huizen en geniet van het prachtige uitzicht op de Egeïsche Zee. Bij zonsondergang wordt Little Venice nog magischer, met de zon die langzaam in de zee zakt en de lucht in de meest romantische kleuren hult.

2. Windmolens van Kato Mili

De iconische windmolens van Kato Mili zijn een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van Mykonos. Maak een romantische wandeling naar deze molens, die dateren uit de 16e eeuw, en geniet van het panoramische uitzicht over de stad en de zee. De windmolens vormen een pittoreske achtergrond voor een romantische fotoshoot of gewoon om samen van het moment te genieten.

3. Agios Ioannis Beach

Agios Ioannis Beach is een prachtig strand aan de westkust van Mykonos, bekend om zijn gouden zand en kristalhelder water. Maak een ontspannen wandeling langs het water, voel het zachte zand onder je voeten en geniet van de rustige sfeer. Stop onderweg voor een romantische picknick op het strand of voor een verfrissende duik in de zee.

4. Ano Mera

Ano Mera is een charmant dorpje in het binnenland van Mykonos, dat een rustig toevluchtsoord biedt van de drukte van de kustplaatsen. Wandel door de smalle straatjes, bezoek de historische kerk van Panagia Tourliani en proef lokale lekkernijen in een van de traditionele tavernes. De serene sfeer van Ano Mera maakt het de perfecte plek voor een romantische wandeling weg van de toeristische hotspots.

5. Armenistis Lighthouse

Het Armenistis Lighthouse, gelegen aan de noordelijke punt van Mykonos, biedt een spectaculair uitzicht over de Egeïsche Zee en de omliggende eilanden. Maak een romantische wandeling naar de vuurtoren en geniet van de adembenemende zonsondergang. De rustige en afgelegen locatie van het Armenistis Lighthouse zorgt voor een intieme en onvergetelijke ervaring.

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandwandeling, een pittoreske dorpjesverkenning of een adembenemend uitzicht op zee, Mykonos biedt tal van romantische plekken om samen van te genieten. Dus pak elkaars hand vast, trek comfortabele schoenen aan en verken de betoverende schoonheid van dit Griekse eiland tijdens een romantische wandeling die jullie voor altijd zal bijblijven.