De top 5 activiteiten om te doen op Mykonos: Ontdek het beste van dit prachtige eiland

4 november 2023
De top 5 activiteiten om te doen op Mykonos: Ontdek het beste van dit prachtige eiland

Mykonos is een van de meest populaire bestemmingen in Griekenland en heeft voor elk wat wils. Van feesten tot ontspanning, van cultuur tot natuur, Mykonos biedt het allemaal. In deze blogpost ontdek je de top 5 activiteiten die je niet mag missen tijdens je vakantie op Mykonos.

1. Verken de charmante stad Mykonos

De charmante stad Mykonos is een must-see tijdens je bezoek aan het eiland. Wandel door de geplaveide straatjes, bewonder de witte huisjes met blauwe deuren en raak verdwaald in de doolhof van kleine steegjes. De stad heeft ook een aantal interessante bezienswaardigheden, zoals de beroemde windmolens en de Panagia Paraportiani-kerk. Vergeet niet om de lokale lekkernijen te proberen in een van de vele restaurants en cafés.

2. Ontdek de prachtige stranden

Mykonos staat bekend om zijn prachtige stranden en kristalheldere wateren. Of je nu op zoek bent naar een rustig strand om te ontspannen of een strandfeest om te feesten, er is voor elk wat wils. Enkele van de meest populaire stranden zijn Paradise Beach, Super Paradise Beach, Psarou Beach en Agios Ioannis Beach. Huur een boot of neem de watertaxi om de afgelegen stranden van het eiland te verkennen.

3. Proef de lokale keuken

Mykonos heeft een rijke culinaire traditie en biedt een breed scala aan lokale gerechten. Probeer de traditionele visgerechten, zoals gegrilde octopus en verse vis, geserveerd met lokale groenten en olijfolie. Andere lokale specialiteiten zijn louza (gezouten varkensvlees), kopanisti (pittige kaas) en ladotyri (harde kaas). Vergeet niet om de lokale wijnen en ouzo te proeven.

4. Bezoek het eiland Delos

Delos, dat op slechts een korte boottocht van Mykonos ligt, is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Griekenland. Het was ooit een belangrijk religieus en politiek centrum en staat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Verken de overblijfselen van oude tempels, theaters en huizen en bewonder de prachtige mozaïeken en sculpturen.

5. Geniet van het nachtleven

Mykonos staat bekend om zijn bruisende nachtleven en trekt elk jaar duizenden feestgangers aan. De stad heeft talloze bars, clubs en discotheken waar je de hele nacht kunt dansen. De bekendste clubs zijn Cavo Paradiso, Tropicana en Paradise Club, maar er zijn ook tal van andere opties. Vergeet niet om je mooiste outfit aan te trekken, want het nachtleven op Mykonos is een gebeurtenis op zich.

Of je nu op zoek bent naar ontspanning, cultuur of feesten, Mykonos heeft het allemaal. Verken de charmante stad, ontdek de prachtige stranden, proef de lokale keuken, bezoek het eiland Delos en geniet van het bruisende nachtleven. Een vakantie op Mykonos zal je zeker niet teleurstellen.