De smaakvolle route: De beste plekken om te eten op Mykonos

17 oktober 2023
De smaakvolle route: De beste plekken om te eten op Mykonos

Mykonos, het eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven, heeft ook een culinaire scene die zeker de moeite waard is om te ontdekken. Met een overvloed aan restaurants, taverna's en cafés, is het geen wonder dat Mykonos een paradijs voor foodies is geworden. Van verse visgerechten tot traditionele Griekse gerechten, hier zijn enkele van de beste plekken om te eten op Mykonos.

1. Kiki's Tavern

Als je op zoek bent naar een authentieke Griekse eetervaring, ga dan naar Kiki's Tavern. Dit restaurant is gelegen aan de noordkant van het eiland, in de buurt van Agios Sostis strand. Het restaurant heeft geen officiële website of telefoonnummer, maar het is een favoriet onder de lokale bevolking en toeristen. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee en serveert heerlijke verse visgerechten en gegrilde vleesgerechten. Het is een populaire plek, dus wees bereid om te wachten op een tafel.

2. Interni

Interni is een stijlvol restaurant gelegen in de stad Mykonos. Het interieur is prachtig ingericht en heeft een chique sfeer. Het restaurant heeft ook een prachtige tuin met een fontein en een bar. Het menu biedt een breed scala aan mediterrane gerechten, variërend van verse zeevruchten tot pasta's en salades. Het restaurant is een populaire plek voor zowel lunch als diner en het is aan te raden om van tevoren te reserveren.

3. Avra Restaurant

Avra Restaurant is gelegen in de stad Mykonos, vlakbij de beroemde windmolens. Het restaurant heeft een prachtige binnenplaats met olijfbomen en bloemen, waardoor het een rustige en ontspannen sfeer heeft. Het restaurant biedt een breed scala aan mediterrane gerechten, waaronder verse visgerechten en vleesgerechten. Het is een populaire plek voor zowel lunch als diner, dus het is aan te raden om van tevoren te reserveren.

4. Fokos Beach Bar & Restaurant

Fokos Beach Bar & Restaurant is gelegen aan de noordkant van het eiland, in de buurt van Fokos Beach. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee en de omliggende heuvels. Het menu biedt een breed scala aan mediterrane gerechten, waaronder verse visgerechten en vleesgerechten. Het restaurant heeft ook een bar en biedt een selectie van cocktails en wijnen. Het is een populaire plek voor zowel lunch als diner.

5. Joanna's Nikos Place

Joanna's Nikos Place is een familierestaurant gelegen in de stad Mykonos. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee en de omliggende heuvels. Het menu biedt een breed scala aan traditionele Griekse gerechten, waaronder moussaka, souvlaki en tzatziki. Het restaurant heeft ook een bar en biedt een selectie van lokale wijnen. Het is een populaire plek voor zowel lunch als diner.

6. Nikolas Taverna

Nikolas Taverna is gelegen in de buurt van Agia Anna Beach, aan de oostkant van het eiland. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee en biedt een breed scala aan verse visgerechten en vleesgerechten. Het is een populaire plek voor zowel lunch als diner en het is aan te raden om van tevoren te reserveren.

7. Scorpios

Scorpios is een chique restaurant en strandclub gelegen aan Paraga Beach. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee en biedt een breed scala aan mediterrane gerechten, waaronder verse visgerechten en salades. Het restaurant heeft ook een bar en biedt een selectie van cocktails en wijnen. Het is een populaire plek voor zowel lunch als diner en het is aan te raden om van tevoren te reserveren.

8. Ling Ling by Hakkasan

Ling Ling by Hakkasan is gelegen in de stad Mykonos en biedt een unieke eetervaring. Het restaurant is ontworpen als een moderne interpretatie van een traditionele Chinese theehuis en biedt een breed scala aan Aziatische gerechten, waaronder dim sum, sushi en wokgerechten. Het restaurant heeft ook een bar en biedt een selectie van cocktails en wijnen. Het is een populaire plek voor zowel lunch als diner en het is aan te raden om van tevoren te reserveren.

9. Alemagou

Alemagou is een strandbar en restaurant gelegen aan Ftelia Beach. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee en biedt een breed scala aan mediterrane gerechten, waaronder verse visgerechten en salades. Het restaurant heeft ook een bar en biedt een selectie van cocktails en wijnen. Het is een populaire plek voor zowel lunch als diner en het is aan te raden om van tevoren te reserveren.

10. Sea Satin Market

Sea Satin Market is een traditioneel Grieks restaurant gelegen in de oude haven van Mykonos. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee en biedt een breed scala aan verse visgerechten en vleesgerechten. Het restaurant heeft ook een bar en biedt een selectie van lokale wijnen. Het is een populaire plek voor zowel lunch als diner en het is aan te raden om van tevoren te reserveren.

Of je nu op zoek bent naar een authentieke Griekse eetervaring of een chique diner, Mykonos biedt voor elk wat wils. Deze lijst bevat slechts enkele van de beste plekken om te eten op het eiland, dus ga eropuit en ontdek de culinaire scene van Mykonos. Eet smakelijk!