De Prachtige Kato Mili Windmolens op Mykonos: Een Unieke Bezienswaardigheid

17 september 2023
De Prachtige Kato Mili Windmolens op Mykonos: Een Unieke Bezienswaardigheid

Als je op zoek bent naar een unieke en adembenemende bezienswaardigheid op Mykonos, dan zijn de Kato Mili Windmolens een must-see. Gelegen in de wijk Chora, bieden deze windmolens een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee en de omliggende dorpen. In deze blogpost zullen we je alles vertellen wat je moet weten over deze iconische windmolens, van hun geschiedenis tot de beste manieren om ze te bezoeken.

Een Korte Geschiedenis van de Kato Mili Windmolens

De Kato Mili Windmolens werden oorspronkelijk gebouwd in de 16e eeuw door Venetiaanse molenaars. Destijds waren de windmolens van vitaal belang voor de economie van Mykonos, omdat ze werden gebruikt om graan te malen en water uit de grond te pompen. In de 20e eeuw begonnen de windmolens echter in verval te raken, omdat ze werden vervangen door moderne technologieën.

In de jaren '60 besloot de overheid van Mykonos om de windmolens te restaureren, en sindsdien zijn ze een van de meest populaire toeristische attracties van het eiland geworden. Tegenwoordig zijn er nog zeven windmolens over, die allemaal op de heuvels van Chora staan.

Hoe Bezoek Je de Kato Mili Windmolens?

Als je de Kato Mili Windmolens wilt bezoeken, zijn er verschillende manieren om dit te doen. De meeste mensen kiezen ervoor om te voet te gaan, omdat dit de beste manier is om van het uitzicht te genieten en de windmolens van dichtbij te bekijken. Vanuit Chora is het ongeveer 15-20 minuten lopen naar de windmolens, afhankelijk van je tempo. Onderweg kom je langs schilderachtige straatjes en witte huisjes, wat je een goed beeld geeft van de traditionele architectuur van Mykonos.

Je kunt er ook voor kiezen om met de bus naar de windmolens te gaan. Er zijn verschillende buslijnen die vanuit Chora vertrekken en je naar de windmolens brengen. Deze optie is handig als je niet veel tijd hebt of als je niet zo goed ter been bent.

Wat te Zien en Doen bij de Kato Mili Windmolens

Als je eenmaal bij de Kato Mili Windmolens bent aangekomen, zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Het eerste wat de meeste mensen doen, is genieten van het uitzicht. Vanaf de heuvels heb je een prachtig panorama over de Egeïsche Zee en de omliggende dorpen. Dit is een geweldige plek om foto's te maken en te ontspannen.

Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de windmolens, kun je ook een bezoek brengen aan het nabijgelegen Mykonos Agricultural Museum. Hier leer je alles over het belang van de windmolens voor de economie van Mykonos en de geschiedenis van de landbouw op het eiland. Het museum is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur, en de toegang is gratis.

Tips voor het Bezoeken van de Kato Mili Windmolens

Als je van plan bent om de Kato Mili Windmolens te bezoeken, zijn hier een paar tips die je kunt gebruiken om het meeste uit je reis te halen:

De Kato Mili Windmolens op Mykonos zijn een prachtige en unieke bezienswaardigheid die je niet mag missen als je op het eiland bent. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur of gewoon wilt genieten van het uitzicht, er is voor elk wat wils bij de windmolens. Dus plan je bezoek vandaag nog en ontdek zelf waarom deze windmolens zo'n populaire attractie zijn op Mykonos.