De leukste activiteiten voor kinderen op Mykonos

9 juli 2023
De leukste activiteiten voor kinderen op Mykonos

Mykonos, een van de meest populaire eilanden in Griekenland, is niet alleen een favoriete bestemming voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Dit prachtige eiland biedt tal van leuke activiteiten en bezienswaardigheden voor het hele gezin. In dit blogartikel ontdek je de leukste activiteiten voor kinderen op Mykonos.

1. Stranden

Mykonos staat bekend om zijn prachtige stranden met kristalhelder water. Er zijn veel gezinsvriendelijke stranden op het eiland, waar kinderen veilig kunnen zwemmen en spelen. Enkele van de beste stranden voor gezinnen zijn:

2. Watersporten

Mykonos biedt een breed scala aan watersporten die geschikt zijn voor kinderen en volwassenen. Sommige van de top watersportactiviteiten om te proberen zijn:

3. Archeologische sites en musea

Mykonos heeft een rijke geschiedenis en cultuur die kinderen kunnen ontdekken door het bezoeken van archeologische sites en musea. Enkele van de meest interessante plekken om te bezoeken zijn:

4. Panormos Beach Park

Panormos Beach Park is een geweldige plek voor gezinnen om een dag door te brengen op Mykonos. Dit strandpark biedt tal van activiteiten voor kinderen, zoals een speeltuin, een trampolinepark en een voetbalveld. Er zijn ook ligbedden en parasols beschikbaar voor ontspanning, evenals een restaurant en bar waar je kunt genieten van heerlijke Griekse gerechten en drankjes.

5. Petinos Farm

Petinos Farm is een kleine boerderij op Mykonos, waar kinderen kunnen leren over het boerenleven en de dieren die op het eiland leven. Ze kunnen deelnemen aan activiteiten zoals het voeden van dieren, het planten van groenten en het leren over bijenteelt. Een bezoek aan Petinos Farm is zowel educatief als leuk en biedt een unieke ervaring voor kinderen op Mykonos.

6. Wandelen en fietsen

Mykonos heeft veel mooie wandel- en fietspaden die geschikt zijn voor gezinnen. Het eiland is relatief klein, dus je kunt gemakkelijk de schilderachtige dorpjes, stranden en landschappen verkennen tijdens een ontspannen wandeling of fietstocht. Er zijn verschillende bedrijven die fietsverhuur aanbieden, evenals begeleide wandel- en fietstochten die geschikt zijn voor kinderen.

Mykonos is een geweldige bestemming voor gezinnen met kinderen, met tal van activiteiten en bezienswaardigheden om van te genieten. Van prachtige stranden en watersporten tot interessante archeologische sites en musea, er is voor elk wat wils op dit prachtige Griekse eiland. Dus pak je koffers en bereid je voor op een onvergetelijke vakantie met het hele gezin op Mykonos!