De geheime stranden van Mykonos die je moet zien

2 augustus 2023
De geheime stranden van Mykonos die je moet zien

Mykonos, een betoverend Grieks eiland in de Egeïsche Zee, staat bekend om zijn kosmopolitische sfeer, levendige nachtleven en prachtige stranden. Terwijl de meeste toeristen zich vaak mengen in de drukte van de bekende stranden zoals Super Paradise en Paradise Beach, zijn er nog tal van verborgen schatten die wachten om ontdekt te worden. In dit artikel onthullen we enkele van de geheime stranden van Mykonos die je absoluut moet zien tijdens je volgende bezoek aan dit prachtige eiland.

Fokos Beach

Fokos Beach ligt aan de ongerepte noordoostkust van Mykonos en is een van de meest afgelegen en onontdekte stranden van het eiland. Omgeven door ruige heuvels en wilde natuur, biedt Fokos Beach een serene en rustige omgeving, perfect voor diegenen die willen ontsnappen aan de drukte van de meer populaire stranden. Het kristalheldere water en het gouden zand bieden een idyllische plek om te ontspannen, zonnebaden en zwemmen. Bovendien is er een charmante taverna in de buurt waar je kunt genieten van heerlijke, traditionele Griekse gerechten na een lange dag aan het strand.

Kapari Beach

Kapari Beach ligt aan de westkust van Mykonos, op een steenworp afstand van het populaire Agios Ioannis-strand. Dit kleine, afgelegen strand wordt omgeven door indrukwekkende rotsformaties en biedt een adembenemend uitzicht op de nabijgelegen eilanden Delos en Rhenia. Kapari Beach is een geweldige keuze voor diegenen die op zoek zijn naar rust en stilte, weg van de drukke strandclubs en luide muziek. Het ondiepe, turquoise water en het fijne zand maken het ideaal voor gezinnen met kinderen. Vergeet niet je snorkeluitrusting mee te nemen, want de onderwaterwereld van Kapari Beach is echt fascinerend.

Agios Sostis Beach

Agios Sostis Beach is een ander verborgen juweeltje aan de noordkust van Mykonos. Dit lange, smalle strand wordt gekenmerkt door gouden zand en kristalhelder water. Vanwege de afgelegen ligging en het gebrek aan voorzieningen, is Agios Sostis Beach vaak rustig en vredig, zelfs tijdens het hoogseizoen. Dit strand is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een rustig toevluchtsoord om te zonnebaden, zwemmen en genieten van de ongerepte natuur. Voor een authentieke eilandervaring mag je zeker de lokale taverna Kiki's niet missen, een kleine, gezellige plek die bekend staat om zijn gegrilde vlees en verse salades.

Mersini Beach

Mersini Beach, gelegen aan de oostkust van Mykonos, is een klein en afgelegen strand dat alleen per boot of via een uitdagend wandelpad te bereiken is. Deze geheime schuilplaats wordt omgeven door steile kliffen en weelderige vegetatie, waardoor het een ideale plek is om te ontspannen en te genieten van de ongerepte natuur. Het heldere water en het kiezelstrand zijn perfect voor snorkelen en het verkennen van de onderwaterwereld. Houd er rekening mee dat er geen voorzieningen of schaduw zijn op Mersini Beach, dus zorg ervoor dat je voldoende water, snacks en zonnebrandcrème meebrengt.

Lia Beach

Lia Beach is een pittoresk en rustig strand aan de zuidoostkust van Mykonos, op ongeveer 14 kilometer van Mykonos-stad. Dit prachtige strand wordt omgeven door rotsachtige heuvels en is een ideale plek om te ontspannen, zwemmen en genieten van de zon. Het kalme, kristalheldere water en het fijne zand zijn ideaal voor gezinnen en snorkelliefhebbers. Lia Beach heeft enkele basisvoorzieningen, zoals ligstoelen en parasols, maar behoudt nog steeds zijn ongerepte en rustige sfeer. Er zijn ook een paar taverna's in de buurt waar je kunt genieten van verse vis en andere lokale delicatessen.

Mykonos is een eiland met vele gezichten en biedt een verscheidenheid aan stranden die passen bij de smaak en voorkeur van elke reiziger. Hoewel de beroemde stranden zeker een bezoek waard zijn, zijn het de verborgen, geheime stranden van Mykonos die je een unieke en onvergetelijke ervaring zullen bieden. Dus pak je zwemspullen, zonnebrandcrème en avontuurlijke geest en ga op ontdekkingstocht naar de onontdekte pareltjes van dit prachtige eiland.