De geheime plekjes van Mykonos die je moet zien

5 september 2023
De geheime plekjes van Mykonos die je moet zien

Mykonos is een populaire vakantiebestemming vanwege haar prachtige stranden, bruisende nachtleven en pittoreske straatjes. Maar naast de bekende hotspots, zijn er ook geheime plekjes op dit Griekse eiland die niet veel mensen kennen. In deze blogpost deel ik de geheime plekjes van Mykonos die je moet zien!

1. Armenistis Lighthouse

Het Armenistis Lighthouse ligt in het noordwesten van Mykonos en biedt een adembenemend uitzicht op de Egeïsche Zee. Het is een van de oudste en meest iconische vuurtorens van Griekenland. Het is geen gemakkelijke plek om te bereiken, maar het is de moeite waard. De beste tijd om het Armenistis Lighthouse te bezoeken is tijdens de zonsondergang, wanneer de lucht rood en oranje kleurt en de zee kalm wordt.

2. Agios Sostis Beach

Agios Sostis Beach is een verborgen parel van Mykonos, gelegen in het noorden van het eiland. Het strand is niet zo bekend bij toeristen, dus het is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de rustige omgeving. Het strand ligt in een kleine baai met kristalhelder water en zand van hoge kwaliteit. Er zijn geen strandbedden en parasols te huur, dus zorg ervoor dat je alles meeneemt wat je nodig hebt voor een dagje op het strand.

3. Panormos Beach

Panormos Beach ligt in het noorden van Mykonos en is een van de meest afgelegen stranden van het eiland. Het strand heeft een wilde en ongerepte schoonheid met kristalhelder water en zachte zandstranden. Er zijn geen faciliteiten of bars op het strand, dus het is een perfecte plek om te genieten van de natuur. Het strand is ook populair bij windsurfers vanwege de sterke wind die er waait.

4. Kapari Beach

Kapari Beach is een afgelegen strand in het zuidwesten van Mykonos en is alleen te bereiken via een smalle en kronkelige weg. Het strand is klein en rustig en wordt omgeven door kliffen en rotsen, waardoor het een verborgen juweeltje is op het eiland. Het water is kristalhelder en het zand is zacht en wit. Er zijn geen faciliteiten op het strand, dus zorg ervoor dat je alles meeneemt wat je nodig hebt.

5. Fokos Beach

Fokos Beach is een afgelegen strand in het noorden van Mykonos en is alleen te bereiken via een onverharde weg. Het strand is wild en ongerept en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Het water is kristalhelder en er zijn geen faciliteiten op het strand, dus zorg ervoor dat je alles meeneemt wat je nodig hebt. Het strand is populair bij nudisten vanwege de afgelegen locatie en de rustige omgeving.

6. Ano Mera Village

Ano Mera is een klein dorpje in het midden van Mykonos en biedt een authentieke Griekse ervaring. Het dorpje heeft een prachtige klooster, genaamd het Panagia Tourliani-klooster, dat dateert uit de 16e eeuw. Het klooster heeft een indrukwekkende architectuur en is versierd met prachtige fresco's en iconen. Naast het klooster zijn er gezellige cafés en restaurants waar je kunt genieten van de lokale keuken.

7. Armenistis Beach

Armenistis Beach is een afgelegen strand in het noordwesten van Mykonos en biedt een prachtig uitzicht op het Armenistis Lighthouse. Het strand is rustig en vredig en biedt kristalhelder water en zacht zand. Er zijn geen faciliteiten op het strand, dus zorg ervoor dat je alles meeneemt wat je nodig hebt.

8. Lia Beach

Lia Beach is een afgelegen strand in het zuidoosten van Mykonos en biedt een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee. Het strand is omgeven door kliffen en rotsen en biedt kristalhelder water en zacht zand. Er zijn geen faciliteiten op het strand, dus zorg ervoor dat je alles meeneemt wat je nodig hebt. Het strand is populair bij duikers vanwege de rijke onderwaterwereld.

9. De oude haven van Mykonos

De oude haven van Mykonos is een charmante plek om te bezoeken en biedt een prachtig uitzicht op de zee en de ongerepte witte huizen van het eiland. Het is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de rustige omgeving. Er zijn gezellige cafés en restaurants waar je kunt genieten van de lokale keuken.

10. Klein Venetië

Klein Venetië is een charmant gebied in de stad Mykonos en biedt een prachtig uitzicht op de zee en de ongerepte witte huizen van het eiland. Het gebied heeft zijn naam te danken aan de Venetiaanse architectuur en de nabijheid van de zee, wat een romantische sfeer creëert. Er zijn gezellige cafés en restaurants waar je kunt genieten van de lokale keuken en de zonsondergang kunt bekijken.

Mykonos heeft veel meer te bieden dan alleen de bekende hotspots. Deze geheime plekjes zijn de perfecte plekken om te ontspannen en te genieten van de rustige omgeving van het eiland. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want deze plekjes zijn de perfecte plek voor prachtige foto's!