De beste plekken om te genieten van het uitzicht op Mykonos

5 juni 2023
De beste plekken om te genieten van het uitzicht op Mykonos

Mykonos, een van de meest populaire Griekse eilanden, staat bekend om zijn adembenemende uitzichten. Bekend om zijn schilderachtige witte huisjes, azuurblauwe wateren en levendige nachtleven, heeft Mykonos voor elk wat wils. Als je op zoek bent naar de perfecte plekken om te genieten van een prachtig uitzicht op dit idyllische eiland, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel delen we de beste plekken om de schoonheid van Mykonos in je op te nemen.

1. Windmolens van Mykonos (Kato Mili)

De iconische windmolens van Mykonos zijn een must-see wanneer je het eiland bezoekt. Deze witgekalkte molens, gelegen op een heuvel met uitzicht op de zee, dateren uit de 16e eeuw en zijn een belangrijk herkenningspunt van het eiland. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht op de oude stad Mykonos, de haven en het sprankelende water van de Egeïsche Zee. Zorg ervoor dat je je camera meeneemt, want dit is een van de meest gefotografeerde plekken op Mykonos.

2. Panagia Paraportiani

Panagia Paraportiani is een prachtige kerk die dateert uit de 15e eeuw en is een architecturale parel van Mykonos. Deze kerk, gelegen in de wijk Kastro van Mykonos-Stad, biedt een adembenemend uitzicht op zowel de stad als de zee. Bezoekers kunnen de kerk beklimmen om het unieke ontwerp te bewonderen en te genieten van een panoramisch uitzicht op de omgeving. Mis deze historische en schilderachtige plek niet tijdens je bezoek aan Mykonos.

3. Armenistis Vuurtoren

De Armenistis Vuurtoren, gelegen aan de noordwestelijke punt van Mykonos, is een andere geweldige plek om te genieten van het uitzicht op het eiland. Deze historische vuurtoren, gebouwd in 1891, heeft een hoogte van 19 meter en biedt een panoramisch uitzicht op de Egeïsche Zee en het naburige eiland Tinos. Als je op zoek bent naar een rustige en schilderachtige plek om te ontspannen en te genieten van het uitzicht, dan is de Armenistis Vuurtoren zeker een bezoek waard.

4. 180° Sunset Bar

180° Sunset Bar, gelegen in de buurt van de oude stad Mykonos, is een van de beste plekken op het eiland om te genieten van een adembenemende zonsondergang. Zoals de naam al doet vermoeden, biedt deze bar een panoramisch uitzicht van 180 graden op de omgeving, waardoor het de perfecte plek is om te ontspannen met een drankje terwijl je de zon langzaam onder ziet gaan. Zorg ervoor dat je op tijd aankomt om een goede zitplaats te bemachtigen, want deze plek is erg populair.

5. Boni's Windmill

Boni's Windmill, ook bekend als de Agricultural Museum Windmill, is een andere prachtige plek om te genieten van het uitzicht op Mykonos. Deze gerestaureerde windmolen, die nu dienst doet als museum, is de perfecte plek om te leren over de geschiedenis van Mykonos en het traditionele leven op het eiland. Vanaf de top van de windmolen heb je een adembenemend uitzicht op de oude stad Mykonos en de omliggende zee.

6. Agios Sostis Beach

Agios Sostis Beach is een van de meest afgelegen en ongerepte stranden van Mykonos, en het biedt een prachtig uitzicht op de kristalheldere wateren van de Egeïsche Zee. Dit rustige strand, gelegen aan de noordkust van het eiland, is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Mykonos. Neem een duik in de verfrissende wateren, zonnebaad op het gouden zand, of maak een wandeling langs de kustlijn om de adembenemende uitzichten in je op te nemen.

7. Fokos Beach

Fokos Beach, gelegen aan de noordoostelijke kust van Mykonos, is een ander verborgen juweeltje dat een bezoek waard is. Dit afgelegen strand, omringd door ruige heuvels en kristalhelder water, biedt een prachtig uitzicht op de natuurlijke schoonheid van het eiland. Bezoekers kunnen ontspannen op het zand, zwemmen in de rustige wateren of een picknick houden met uitzicht op de zee. Als je op zoek bent naar een rustige en schilderachtige plek om te genieten van het uitzicht op Mykonos, dan is Fokos Beach zeker een bezoek waard.

Mykonos is een eiland vol adembenemende uitzichten en schilderachtige plekken om te ontdekken. Van historische bezienswaardigheden zoals de windmolens en Panagia Paraportiani tot rustige stranden zoals Agios Sostis en Fokos Beach, er zijn talloze plekken om te genieten van het prachtige landschap van dit Griekse eiland. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want de schoonheid van Mykonos zal ongetwijfeld indruk op je maken en je inspireren om elke hoek van dit betoverende eiland te verkennen.