De beste plekken om te genieten van een romantische wandeling door de olijfgaarden van Mykonos

22 mei 2023
De beste plekken om te genieten van een romantische wandeling door de olijfgaarden van Mykonos

Mykonos, een van de meest populaire Griekse eilanden, staat bekend om zijn prachtige stranden, levendige nachtleven en bruisende cultuur. Maar wat veel mensen niet weten, is dat het eiland ook een verborgen schat heeft: zijn olijfgaarden. Deze prachtige plekken bieden een rustige en serene omgeving voor romantische wandelingen, ver weg van de drukte van de stad. In dit artikel delen we de beste plekken om te genieten van een romantische wandeling door de olijfgaarden van Mykonos.

1. Ano Mera

Ano Mera is een pittoresk dorpje in het centrum van Mykonos, omringd door glooiende heuvels en olijfgaarden. Het is de perfecte plek om te beginnen met je romantische wandeling door de olijfgaarden. Neem de tijd om het dorp te verkennen, met zijn traditionele architectuur en charmante tavernes, voordat je verdergaat naar de olijfgaarden. Hier vind je een doolhof van smalle paden die je kunt volgen terwijl je geniet van het adembenemende landschap en de geur van verse olijven.

2. Fokos Beach

Fokos Beach, gelegen aan de noordoostkust van Mykonos, is een afgelegen strand dat ideaal is voor een romantische wandeling. Hoewel het bekend staat om zijn kristalheldere water en ongerepte zand, is het ook de thuisbasis van enkele prachtige olijfgaarden. Wandel hand in hand langs de kustlijn en bewonder het contrast tussen het azuurblauwe water en het groen van de olijfbomen. Daarna kun je een pad volgen dat je landinwaarts leidt, waar je wordt getrakteerd op een prachtig uitzicht op de olijfgaarden en de omliggende heuvels.

3. Marathi

Marathi is een klein dorpje in het zuidoosten van Mykonos, weg van de drukte van de populaire toeristische plekken. Het dorp is omgeven door een weelderig landschap met olijfgaarden, wijngaarden en fruitbomen. Begin je wandeling bij het dorpsplein en volg de paden die je door de olijfgaarden leiden. Stop onderweg om te genieten van het uitzicht op de traditionele witgekalkte huizen en de glinsterende Egeïsche Zee in de verte. Vergeet niet om een picknick mee te nemen, zodat je kunt neerstrijken onder de schaduw van de olijfbomen en genieten van een rustige lunch.

4. Agios Ioannis

Agios Ioannis, gelegen aan de zuidwestkust van Mykonos, is een ander prachtig gebied om te genieten van een romantische wandeling door de olijfgaarden. Het gebied is bekend om zijn adembenemende uitzichten op de naburige eilanden Delos en Rhenia, evenals zijn charmante kleine kapel. Wandel door de olijfgaarden en geniet van de rust en stilte, terwijl je het gevoel hebt dat je een geheim stukje paradijs hebt ontdekt. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want de zonsondergangen in Agios Ioannis zijn echt spectaculair.

5. Armenistis Lighthouse

Armenistis Lighthouse, gelegen aan de noordwestelijke punt van Mykonos, biedt een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee en de omliggende eilanden. Het gebied rond de vuurtoren is bezaaid met olijfgaarden en biedt een rustige, romantische sfeer. Begin bij de vuurtoren zelf en volg de paden die je door de olijfgaarden en langs de ruige kustlijn leiden. Neem de tijd om te genieten van de frisse zeelucht en het geluid van de golven die tegen de rotsen slaan terwijl je door dit unieke landschap wandelt.

Mykonos mag dan bekend staan om zijn bruisende nachtleven en prachtige stranden, het eiland heeft ook een rustigere, meer romantische kant die wacht om ontdekt te worden. De olijfgaarden van Mykonos zijn de perfecte plek om samen met je geliefde te ontsnappen aan de drukte en te genieten van een rustige, intieme wandeling. Of je nu kiest voor de pittoreske paden van Ano Mera, de afgelegen stranden van Fokos, de charmante dorpjes van Marathi en Agios Ioannis, of de adembenemende uitzichten bij Armenistis Lighthouse, je zult zeker een onvergetelijke ervaring opdoen in de olijfgaarden van Mykonos.