De beste plekken om te genieten van een romantisch diner bij kaarslicht op Mykonos

15 juni 2023
De beste plekken om te genieten van een romantisch diner bij kaarslicht op Mykonos

Mykonos, een van de meest bezochte eilanden in Griekenland, staat bekend om zijn prachtige stranden, bruisende nachtleven en charmante witgekalkte gebouwen. Maar naast al deze prachtige kenmerken, biedt het eiland ook tal van romantische plekken om te dineren, waar je kunt genieten van een heerlijk avondje uit met je geliefde. In dit blogbericht hebben we de beste plekken op Mykonos verzameld om te genieten van een romantisch diner bij kaarslicht met je partner. Of je nu op zoek bent naar een verfijnd gastronomisch restaurant of een gezellige taverne aan zee, je vindt hier zeker iets dat past bij jouw smaak en budget.

1. Koursaros

Koursaros, gelegen in het hart van Mykonos-stad, is een verfijnd visrestaurant dat bekend staat om zijn verse zeevruchten en elegante sfeer. Het restaurant is gespecialiseerd in Mediterrane gerechten, met een focus op Griekse en Italiaanse keuken. Hier kun je genieten van een romantisch diner bij kaarslicht in een prachtige tuin met bloemen en bomen. Het menu biedt een breed scala aan opties, waaronder verse inktvis, tonijn tartaar en zeebaars in zoutkorst. Vergeet niet om een glas wijn te bestellen uit hun uitgebreide wijnkaart om je diner compleet te maken.

2. Avra

Avra, wat "briesje" betekent in het Grieks, is een charmant restaurant gelegen in een smalle steeg in Mykonos-stad. Het restaurant biedt een sfeervolle setting met een prachtige binnenplaats, versierd met bloemen en kaarsen. Avra staat bekend om zijn uitstekende service en heerlijke Griekse en internationale gerechten. Enkele van de must-try-gerechten zijn de zeevruchtenschotel, moussaka en lamskoteletten. Avra is een ideale plek om te genieten van een intiem diner met je partner, omringd door de magische sfeer van Mykonos.

3. Remezzo

Remezzo is een iconisch restaurant en bar op Mykonos, geopend in 1967 en gelegen aan de oude haven van het eiland. Met zijn adembenemende uitzicht op zee en romantische ambiance, is Remezzo een uitstekende keuze voor een diner bij kaarslicht. Het restaurant biedt een mooie mix van traditionele Griekse gerechten en moderne mediterrane creaties, waarbij lokale ingrediënten en verse zeevruchten worden gebruikt. Probeer zeker de langzaam geroosterde lamsschenkel en de gegrilde octopus. Na het diner kun je genieten van een heerlijk dessert en een glas wijn terwijl je luistert naar zachte muziek en kijkt naar de sprankelende lichten van de stad.

4. Pasaji

Pasaji, gelegen aan het beroemde strand van Ornos, is een stijlvolle en romantische plek om te dineren. Het restaurant biedt een sfeervolle setting met een prachtig uitzicht op zee, zachte verlichting en luxueuze inrichting. Hier kun je genieten van mediterrane fusion-gerechten, bereid met verse ingrediënten en een creatieve twist. Enkele van de meest populaire gerechten zijn de zwarte risotto met zeevruchten, truffel tagliatelle en zalm carpaccio. Pasaji is een geweldige plek om te genieten van een zonsondergangdiner aan het strand, gevolgd door een wandeling langs de kust met je geliefde.

5. Alefkandra

Alefkandra, ook bekend als "Little Venice", is een pittoresk gebied in Mykonos-stad, gelegen aan de waterkant. Het staat bekend om zijn traditionele architectuur, kleurrijke balkons en prachtige uitzicht op de zee. In dit charmante deel van de stad vind je verschillende romantische restaurants en bars, waar je kunt genieten van een diner bij kaarslicht met je partner. Een van de meest populaire plekken is Katerina's, een gezellige taverne die gespecialiseerd is in verse zeevruchten en lokale Griekse gerechten. Probeer zeker de gegrilde sardines en de traditionele Griekse salade terwijl je geniet van het verbluffende uitzicht op de Egeïsche Zee.

6. Taverna Nikos Gallop

Taverna Nikos Gallop, gelegen in het traditionele dorp Ano Mera, is een authentieke Griekse taverne die bekend staat om zijn heerlijke lokale gerechten en warme gastvrijheid. Dit familiebedrijf biedt een rustieke en romantische setting waar je kunt genieten van een diner bij kaarslicht onder de sterren. Het menu biedt een verscheidenheid aan huisgemaakte Griekse gerechten, zoals gegrild lam, gevulde groenten en gebakken feta. Zorg ervoor dat je de huisgemaakte wijn probeert, die perfect past bij het heerlijke eten.

Mykonos biedt tal van romantische plekken om te dineren, variërend van verfijnde gastronomische restaurants tot gezellige Griekse tavernes. Of je nu op zoek bent naar een zonsondergangdiner aan het strand of een intiem diner in een verborgen steegje, je zult zeker een onvergetelijke ervaring opdoen met je partner op dit betoverende eiland.