De beste plekken om te genieten van een picknick op Mykonos

23 juli 2023
De beste plekken om te genieten van een picknick op Mykonos

Mykonos, een eiland dat deel uitmaakt van de Cycladen in Griekenland, staat bekend om zijn bruisende nachtleven, prachtige stranden en traditionele architectuur. Hoewel het eiland bekend staat om zijn luxe resorts en fine dining, zijn er ook tal van plekken waar je kunt genieten van een ontspannen picknick. In dit blogbericht delen we de beste picknickplekken op Mykonos, zodat je kunt genieten van een heerlijke maaltijd in de buitenlucht tijdens je verblijf op dit prachtige eiland.

1. Agios Ioannis strand

Agios Ioannis is een van de rustigere stranden van Mykonos en biedt daardoor de perfecte omgeving voor een ontspannen picknick. Het strand ligt aan de westkust van het eiland en wordt gekenmerkt door zijn goudkleurige zand en heldere, turquoise water. Er zijn tal van schaduwrijke plekken om je picknickkleed neer te leggen, en je kunt ook genieten van het prachtige uitzicht op het nabijgelegen eiland Delos. Neem wat vers fruit, lokale kaas en een fles wijn mee voor een heerlijke maaltijd aan zee.

2. Armenistis vuurtoren

De Armenistis vuurtoren, gelegen op het meest noordwestelijke punt van Mykonos, is een historische plek die dateert uit 1891. De vuurtoren zelf is niet open voor het publiek, maar de omgeving eromheen is perfect voor een picknick met een panoramisch uitzicht op de Egeïsche zee en de omliggende eilanden. De wandeling naar de vuurtoren kan een beetje uitdagend zijn, maar het uitzicht is het zeker waard. Vergeet niet om wat water en zonnebrandcrème mee te nemen, want er is weinig schaduw in dit gebied.

3. Fokos strand

Fokos strand is een verborgen juweeltje in het noordoosten van Mykonos, weg van de drukte van de meer populaire stranden. Dit afgelegen strand wordt omringd door ongerepte natuur en biedt een rustige plek om te ontspannen en te genieten van een picknick. Het strand heeft geen ligbedden of parasols, dus neem je eigen picknickkleed, schaduw en benodigdheden mee. Het is ook een geweldig idee om wat snorkeluitrusting mee te nemen, zodat je de onderwaterwereld van Fokos kunt verkennen.

4. Paraportiani kerk

De Paraportiani kerk is een van de meest gefotografeerde en iconische bezienswaardigheden van Mykonos. Het is een complex van vijf kerken die in de loop van de tijd zijn samengevoegd tot één structuur en dateert uit de 14e eeuw. De omgeving rondom de kerk is perfect voor een picknick met uitzicht op de traditionele witgekalkte huizen en de glinsterende zee. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de lokale sfeer in het hart van Mykonos-stad.

5. Ano Mera

Ano Mera is een traditioneel dorp in het binnenland van Mykonos, op ongeveer 8 kilometer ten oosten van Mykonos-stad. Het dorp is een uitstekende keuze voor een picknick, met zijn centrale plein omgeven door tavernes, winkels en de 16e-eeuwse Panagia Tourliani klooster. Er zijn diverse groene gebieden en bankjes rondom het plein waar je kunt zitten en genieten van je picknick terwijl je de lokale cultuur en architectuur bewondert.

6. Korfos baai

Korfos baai, gelegen aan de zuidkust van Mykonos, is een populaire plek voor watersporters en biedt ook een geweldige locatie voor een picknick. Het strand heeft fijn zand en helder water, omgeven door een rotsachtige kustlijn. Er zijn enkele schaduwrijke plekken onder de bomen waar je kunt zitten en genieten van je picknick, terwijl je kijkt naar de kite- en windsurfers die hun vaardigheden tonen op het water.

7. Spilia zeegrot

De Spilia zeegrot is een unieke picknickplek aan de noordkust van Mykonos, vlakbij het dorp Agios Sostis. De grot is alleen bereikbaar via een korte wandeling langs de kust, maar het is de moeite waard voor de rustige en afgelegen locatie. Hier kun je genieten van een picknick met uitzicht op de Egeïsche zee en misschien zelfs een verfrissende duik nemen in het heldere water.

Mykonos biedt een breed scala aan prachtige picknickplekken, van rustige stranden tot historische locaties en traditionele dorpen. Of je nu op zoek bent naar een rustig plekje om van een maaltijd te genieten of een adembenemend uitzicht op de Egeïsche zee, er is voor elk wat wils op dit prachtige eiland. Pak je picknickmand en ontdek de beste plekken om te picknicken op Mykonos!