Agios Sostis Beach: Een Prachtig Stukje Paradijs op Mykonos

3 september 2023
Agios Sostis Beach: Een Prachtig Stukje Paradijs op Mykonos

Mykonos is een van de meest populaire bestemmingen in Griekenland. Bekend om zijn heldere wateren, prachtige stranden en levendige feestcultuur, is het eiland een droombestemming voor vele reizigers over de hele wereld. Een van de meest pittoreske en minder bekende stranden van Mykonos is Agios Sostis. Dit ongerepte strand ligt in het noorden van het eiland en biedt bezoekers een adembenemend uitzicht op de Egeïsche Zee en de omliggende heuvels. In deze blogpost zullen we het hebben over alles wat je moet weten om het beste uit je bezoek aan Agios Sostis Beach te halen.

De locatie van Agios Sostis Beach

Agios Sostis Beach ligt op ongeveer 7 kilometer ten noordoosten van Mykonos-stad. Het is gemakkelijk te bereiken met de auto, scooter of quad. Het strand is toegankelijk via een smalle weg, die een steile heuvel afdaalt. Vanaf de parkeerplaats is het nog ongeveer 10 minuten lopen naar het strand. Het is belangrijk om op te merken dat er geen openbaar vervoer beschikbaar is om naar het strand te gaan.

Het strand

Agios Sostis Beach is een van de weinige stranden op Mykonos die nog niet is aangetast door massatoerisme. Het strand is relatief rustig en biedt bezoekers een ongerepte omgeving om te ontspannen en te genieten van de zon. Het zand op Agios Sostis is fijn en wit en het water is kristalhelder en verfrissend. Het strand is omgeven door rotsachtige heuvels en biedt een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee.

Een van de meest unieke kenmerken van Agios Sostis Beach is dat het geen parasols of ligbedden heeft. Dit kan een nadeel zijn voor sommige bezoekers, maar het draagt bij aan de natuurlijke schoonheid van het strand. Het is echter belangrijk om te weten dat er geen restaurants of bars op het strand zijn, dus het is aan te raden om wat eten en drinken mee te nemen.

Activiteiten op Agios Sostis Beach

Agios Sostis Beach is ideaal voor bezoekers die op zoek zijn naar ontspanning en rust. Er zijn geen watersportactiviteiten beschikbaar op het strand, dus het is perfect voor mensen die willen zwemmen, zonnebaden en genieten van het prachtige uitzicht.

Een van de beste dingen om te doen op Agios Sostis Beach is wandelen. Het strand is omgeven door prachtige heuvels en biedt talloze wandelpaden die bezoekers kunnen verkennen. Sommige van deze paden leiden naar afgelegen baaien en stranden die alleen te voet bereikbaar zijn.

Waar te verblijven

Als je op zoek bent naar accommodatie in de buurt van Agios Sostis Beach, zijn er verschillende opties beschikbaar. Het dichtstbijzijnde dorp is Panormos, dat op ongeveer 3 kilometer afstand ligt. Panormos biedt een breed scala aan accommodatiemogelijkheden, waaronder hotels, appartementen en villa's. Een andere optie is om in Mykonos-stad te verblijven en een auto, scooter of quad te huren om naar het strand te gaan.

Tips voor het bezoeken van Agios Sostis Beach

Agios Sostis Beach is een van de meest ongerepte en pittoreske stranden op Mykonos. Het biedt bezoekers een onvergetelijke ervaring van ontspanning en schoonheid. Als je op zoek bent naar een rustige en vredige plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland, dan is Agios Sostis Beach de perfecte bestemming voor jou.