10 Tips voor een onvergetelijke gezinsvakantie op Mykonos

28 december 2023
10 Tips voor een onvergetelijke gezinsvakantie op Mykonos

Mykonos, het prachtige Griekse eiland in de Egeïsche Zee, staat bekend om zijn bruisende nachtleven en levendige feestscene. Maar wist je dat Mykonos ook een geweldige bestemming is voor een gezinsvakantie? Met zijn pittoreske dorpjes, adembenemende stranden en talloze activiteiten, is Mykonos de perfecte plek om quality time door te brengen met je gezin. Hier zijn 10 tips om optimaal te genieten van een gezinsvakantie op Mykonos.

1. Kies de juiste accommodatie

Bij het plannen van een gezinsvakantie is het belangrijk om de juiste accommodatie te kiezen. Mykonos heeft een breed scala aan familievriendelijke hotels en villa's die geschikt zijn voor gezinnen van alle groottes. Kies een accommodatie die dicht bij het strand ligt en faciliteiten biedt zoals een zwembad en speelruimtes voor kinderen.

2. Verken de stranden

Mykonos staat bekend om zijn prachtige stranden. Neem de tijd om verschillende stranden te verkennen en ontdek de beste plekjes voor jouw gezin. Sommige stranden, zoals Agios Ioannis en Platis Gialos, hebben ondiep water, perfect voor jonge kinderen. Andere stranden, zoals Paradise Beach, bieden watersportactiviteiten en entertainment voor tieners.

3. Maak een boottocht naar de nabijgelegen eilanden

Mykonos is omgeven door verschillende prachtige eilanden die gemakkelijk bereikbaar zijn met de boot. Maak een dagtocht naar eilanden zoals Delos, Paros of Naxos en geniet van het verkennen van nieuwe plekken met je gezin. Deze boottochten bieden ook geweldige mogelijkheden om te zwemmen en snorkelen in kristalhelder water.

4. Ontdek de lokale keuken

Een van de hoogtepunten van elke reis naar Griekenland is het genieten van de heerlijke lokale keuken. Mykonos biedt tal van gezinsvriendelijke restaurants waar je kunt genieten van traditionele Griekse gerechten, zoals moussaka, souvlaki en verse vis. Probeer ook zeker de lokale specialiteit, loukoumades, zoete Griekse deegballetjes gedoopt in honing.

5. Bezoek de pittoreske dorpjes

Mykonos heeft verschillende pittoreske dorpjes die het ontdekken waard zijn. Breng een bezoek aan het charmante dorpje Ano Mera, waar je traditionele Griekse architectuur kunt bewonderen en een bezoek kunt brengen aan het klooster van Panagia Tourliani. Verken ook het oude centrum van Mykonos-stad, met zijn smalle straatjes, witgekalkte huisjes en kleurrijke bloemen.

6. Doe mee aan gezinsvriendelijke activiteiten

Mykonos biedt een scala aan activiteiten die geschikt zijn voor gezinnen. Huur bijvoorbeeld fietsen en verken het eiland op je eigen tempo. Neem deel aan een kookcursus waar je samen met je kinderen kunt leren hoe je Griekse gerechten kunt bereiden. Of breng een bezoek aan een van de waterparken op het eiland, zoals Aqua Park of Mykonos Water Sports Park.

7. Geniet van de zonsondergang

Mykonos staat bekend om zijn adembenemende zonsondergangen. Breng een avond door met je gezin op een van de vele strandbars of restaurants die een prachtig uitzicht bieden op de ondergaande zon. Geniet van een heerlijk diner terwijl je de kleuren van de lucht verandert en de zon langzaam ondergaat in de zee.

8. Leer over de geschiedenis en cultuur van het eiland

Mykonos heeft een rijke geschiedenis en cultuur die teruggaat tot de oudheid. Breng een bezoek aan het Archeologisch Museum van Mykonos, waar je artefacten kunt bewonderen die dateren uit de prehistorie tot de Hellenistische periode. Bezoek ook Delos, een nabijgelegen eiland dat bekend staat als een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Griekenland.

9. Neem deel aan lokale festivals en evenementen

Mykonos organiseert het hele jaar door verschillende festivals en evenementen die leuk zijn voor het hele gezin. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Mykonos International Film Festival, waar je kunt genieten van internationale films en documentaires op unieke locaties. Of neem deel aan de traditionele Panigiri-festivals, waar je kunt genieten van live muziek, dans en heerlijk eten.

10. Ontspan en geniet van quality time met je gezin

Last but not least, geniet gewoon van quality time met je gezin op Mykonos. Neem de tijd om te ontspannen op het strand, speel spelletjes met je kinderen, maak wandelingen langs de kust en geniet van de prachtige omgeving. Vergeet niet om af en toe je telefoon uit te zetten en volledig aanwezig te zijn in het moment met je dierbaren.

Mykonos biedt talloze mogelijkheden voor een onvergetelijke gezinsvakantie. Met deze tips in gedachten, ben je klaar om te genieten van alles wat dit prachtige eiland te bieden heeft. Dus pak je koffers en maak je klaar voor een geweldige tijd met je gezin op Mykonos!